Ρέθυμνο – Κολοσσός 82-73

Αν και δυσκολεύτηκε, το Ρέθυμνο κατάφερε να πάρει μία σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στον Κολοσσό με 82-73. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, από το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου και στη συνέχεια κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να πάρουν τους δύο βαθμούς της νίκης, με τον Κολοσσό πάντως, να δείχνει βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι ισάξιες στον επιθετικό τομέα, καθώς αμυντικά, καμία από τις δύο δεν κατάφερε να κάνει αυτό που έπρεπε. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά το ματς και κατάφεραν αρχικά να πάρουν το προβάδισμα με τους παίκτες του Βασίλη Φραγκιά να αντιδρούν και φέρνουν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα. Η ομάδα της Κρήτης ωστόσο κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη στο σκορ με 21-20. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ από τη μία και ο Γιάννης Καλαμπόκης από την άλλη ήταν πραγματικά ασταμάτητοι για τις δύο ομάδες που αμυντικά δεν ήταν τόσο καλές, όσο στον επιθετικό τομέα. Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι μία μικρή διαφορά, αλλά η αντίδραση ήταν για μία ακόμη φορά άμεση από τον Κολοσσό. Στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα όμως το Ρέθυμνο κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά από τους φιλοξενούμενους, καθώς προηγήθηκαν με 41-32.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι απέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Η διαφορά αν και στην αρχή κατέβηκε από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο στη συνέχεια οι παίκτες του ΑΓΟΡ κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι τους και να αποκτήσουν μια ακόμη μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το Ρέθυμνο να προηγείται με 67-52, ενώ στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ένα σερί 11-0 (67-63). Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού όμως ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους και κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το τέλος το προβάδισμα του αγώνα, επικρατώντας με 82-73.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 41-32, 67-52, 82-73.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κουφός): Χορν, Καλλινικίδης 2, Κόλιμον 4 (1), Αγγελόπουλος 8, Τσόχλας 11 (1), Ντούβνιακ 6, Κόμματος 13 (2), Κάρτερ 20 (4), Λέτοβιτς, Πέτγουεϊ 18 (1).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Κουμπούρας 8, Χάτεν 15 (1), Καλαϊτζής 7 (2), Βουγιούκας 2, Αυγενικός, Καλαμπόκης 21 (1), Νάτσφεϊ 2, Λάνγκφορντ 14, Όσμπι 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα