Τα δύο "πράσινα" πρόσωπα...

Ο Παναθηναϊκός του ελληνικού πρωταθλήματος αποκαλύφθηκε χθες στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη και σε γενικές γραμμές το δείγμα ήταν αρκετά ενθαρρυντικό. Και λέμε του ελληνικού πρωταθλήματος γιατί είναι σαφές πως το ροτέισον που πρόκειται να εφαρμόσει ο Αργύρης Πεδουλάκης στα παιχνίδια εντός και εκτός των συνόρων θα είναι (ή μάλλον ήδη είναι) εντελώς διαφορετικό.

Άλλωστε, ήδη, από την πρεμιέρα σε Ευρωλίγκα και Α1 η διαχείριση του "πράσινου" υλικού από πλευράς "Άρτζι" ήταν εντελώς διαφορετική, αφού

ο χρόνος συμμετοχής των "βασικών" (αδόκιμος, αλλά χρήσιμος στην προκειμένη περίπτωση όρος) στο παιχνίδι με τον Άρη ήταν αρκετά μειωμένος σε σχέση με αυτόν κόντρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την άλλη, παίκτες όπως οι Ξανθόπουλος - Γιαννόπουλος - Σκορδίλης, που είτε δεν πάτησαν καθόλου παρκέ (Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος) είτε αγωνίστηκαν ελάχιστα (ο Σκορδίλης) απέναντι στους Μαδριλένους, είχαν ρόλο, και μάλιστα, σημαντικό με αντίπαλο τους Θεσσαλονικείς.

Κοινός παρονομαστής ήταν η προσφορά στους τομείς που τους ζητήθηκε να συνεισφέρουν αποδεικνύοντας πως έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί. Ήτοι να ξεκουράζουν τους "βασικούς" που χρησιμοποιούνται κυρίως στα παιχνίδια της Ευρωλίγκα και να τους δίνουν τις απαραίτητες ανάσες ώστε να παραμένουν φρέσκοι για τα… δύσκολα.

Και απέδειξαν πως εντός των τειχών δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να επωμιστούν το βάρος και να κάνουν τη "βρώμικη" δουλειά είτε μοιράζοντας ασίστ (Ξανθόπουλος), είτε σκοράροντας από την περιφέρεια (Γιαννόπουλος), είτε, τέλος μαζεύοντας ριμπάουντ (Σκορδίλης).

Η κατανομή ρόλων έχει γίνει με ξεκάθαρο τρόπο από τον Αργύρη Πεδουλάκη και αυτό είναι κάτι που και φαίνεται στη διάρκεια των αγώνων και βοηθά τους ίδιους τους παίκτες να νιώθουν χρήσιμοι για την ομάδα, είτε αγωνίζονται πέντε είτε τριανταπέντε λεπτά.

Όσον αφορά την αγωνιστική συμπεριφορά μερικών εκ των "βασικών", για ακόμα ένα παιχνίδι ο Χίλτον Άρμστρονγκ έδειξε να μην κατανοεί το τι πρέπει να κάνει στο παρκέ όντας "χαμένος" σε αρκετές φάσεις (γι αυτό και αγωνίστηκε λιγότερο απ όλου χθες, μόλις εφτά λεπτά), ενώ ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δεν έχει καταφέρει να… προσαρμοστεί στις "πράσινες" απαιτήσεις και ζητούμενα, που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία φάσεων και για τους συμπαίκτες του.

Η βδομάδα που ξεκινά από αύριο είναι αρκετά δύσκολη για το τριφύλλι καθώς περιλαμβάνει τις δύο συνεχόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις με Καντού (18/10) και Ολυμπιακό (22/10), οι οποίες και θα δώσουν "τροφή" για πιο ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με το "πράσινο" οικοδόμημα, αφού στη μηχανή του Παναθηναϊκού θα ενσωματωθεί και ο Στεφάν Λάσμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα