ΑΕΚ – Άρης: Για το προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

11:30 10/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Έχοντας και οι δυο εξαιρετική ψυχολογία, ΑΕΚ και Άρης κοντράρονται στην άδεια OPAP Arena (19:30, Newsit.gr, CosmoteSport2) για το πρώτο ματς στη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας .

Η ΑΕΚ

φιλοξενεί τον Άρη για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις δυο ομάδες να έρχονται από νίκες σε ντέρμπι, στη Super League.

Η ένωση επικράτησε του Ολυμπιακού στο “Καραϊσκάκης” (2-1), με τν Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει για ένα ακόμα ματς, μετά την επιστροφή του στη δράση. Ειδικά για τον “Δικέφαλο”, ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση πως κόντρα στις άλλες ομάδες του Big-5 έχει πάρει πια… τον αέρα, στέλνοντας μήνυμα ενόψει της συνέχειας της Super League αλλά και τον φετινών playoffs.

Απ’ τη μεριά τους, οι Θεσσαλονικείς “καθάρισαν” κατά σειρά Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ μέσα στο “Βικελίδης” στη Super League και θέλουν να πάρουν το… σκαλπ της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας κι έτσι να διεκδικήσουν μετά από πολλά χρόνια ένα τίτλο.

Στο ματς πρωταθλήματος, που είχε γίνει στην OPAP Arena, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει του Άρη με 1-0.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση τις τελευταίες μέρες. Εκτός και οι Μουκουντί, Ζίνι, Μοχαμάντι και Χατζισαφί λόγω των υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες. Ο Αργεντινός προπονητής δεν ανακοίνωσε αποστολή, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα κάνει ροτέσιον ενόψει και της συνέχειας στο πρωτάθλημα και του ντέρμπι με τον παναθηναϊκό που ακολουθεί.

Ο Άκης Μάντζιος δεν υπολογίζει στους Βέλεθ, Βερστράτε, Ρουπ, Μενέντες, Ματαρίτα, Πάβισιτς, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλο, Δεληζήση, Σγούρο και Κυριαζή. Αντίθετα στην αποστολή βρίσκονται τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα, Ρόουζ, Φετφατζίδης, όπως και ο Αγοραστός, ο οποίος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο πριν από μερικές μέρες.

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Βίντα, Μήτογλου, Πήλιος – Γαλανόπουλος, Γιόνσον, Πάολο Φερνάντες, Ελίασον – Πισάρο, Πόνσε.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια – Νταρίντα, Τζούρασεκ, Ζουλ – Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν.

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ

Βοηθοί: Ματέι Γιούνιτς, Μάνουελ Βιντάλι

4ος: Φωτιάς

VAR: Νέιτς Καϊτάζοβιτς, Φωτόπουλος

To άρθρο ΑΕΚ – Άρης: Για το προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα