Ο στόχος της ΝΔ για συσπείρωση και η επιχείρηση αποδόμησης των κομμάτων δεξιά της

08:49 22/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, με αποδυνάμωση ταυτόχρονα των πολιτικών δυνάμεων δεξιά της, επιδιώκει η ΝΔ στην τελική στροφή προς τις εκλογές της 26ης Ιουνίου, προκειμένου να πετύχει τον απώτερο στόχο της ισχυρής αυτοδυναμίας.

Χτες από τη Θεσσαλονίκη

και αύριο από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα, στην τελευταία στροφή πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους και να μην δώσουν αψήφιστα την ψήφο τους στις εκλογές.

Ευθεία «πυρά» σε Νίκη και Ελληνική Λύση

“Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ από τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, ένα σημείο με ισχυρή σημειολογία… Δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Λευκό Πύργο και τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

“Οι πρώτοι φτάνουν να εμπορεύονται μέχρι και τη θρησκεία. Πού; Εδώ, μέσα στην πόλη – καμάρι του Βυζαντίου. Ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση. Απέναντι σε ποιους τα λένε αυτά; Σε εσάς, στους Μακεδόνες της πρώτης γραμμής;” τόνισε με έμφαση.

Στο στόχαστρο και οι «Σπαρτιάτες»

Ο Κ. Μητσοτάκης χωρίς να τους ονοματίσει, έκανε έμμεση αναφορά και στο κόμμα “Σπαρτιάτες”, το οποίο στηρίζει και ο φυλακισμένος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και Πρόεδρος νέου νεοναζιστικού μορφώματος, Ηλίας Κασιδιάρης.

Μίλησε για «εκπροσώπους εγκληματιών με αίμα στα χέρια», προσθέτοντας τους στις άλλες δυνάμεις δεξιά της ΝΔ που διεκδικούν την ψήφο στις 25 Ιουνίου…

«Τους νεόκοπους ψευτοπατριώτες και τους ηγετίσκους που επικαλούνται την πίστη της αγάπης αλλά με λόγια μίσους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ακραίες φωνές στη Βουλή μπορεί να οδηγήσουν σε δημοκρατική κακοφωνία»

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συνέδεσε την είσοδο στη Βουλή κομμάτων και “κομματιδίων” που κινούνται δεξιά της, με νέες δοκιμασίες για τη χώρα.

«Είναι περιπέτειες που τις έχει ζήσει η πατρίδα μας και θέλει πια οριστικά να τις αφήσει πίσω. Πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν νεόκοποι “ηγέτες”, προσωποπαγή σχήματα που νοθεύουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται».

«Η καπηλεία των αξιών, μάλιστα, αποτελεί το κοινό σημείο αυτών των κινήσεων, είτε πρόκειται για τη δήθεν φιλοπατρία ή για το μονοπώλιο της ορθοδοξίας” πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη πολυφωνία αλλά αντίθετα μπορεί να οδηγήσουν σε μία δημοκρατική κακοφωνία», όπως είπε, και σε κίνδυνο ακυβερνησίας.

«Πατριώτες της ευθύνης»

Στον αντίποδα, ο Κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ στα εθνικά θέματα και στην άμυνα της χώρας, μιλώντας για “πατριωτισμό της ευθύνης”. “Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν οι δήθεν πατριώτες των κούφιων λόγων από τους αληθινούς πατριώτες της πράξης” τόνισε.

«Εθνική αναγκαιότητα η αυτοδυναμία»

Δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Πρόεδρος της ΝΔ αναδεικνύει και τον διαγκωνισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στον χώρο της κεντροαριστεράς, για το ποιος θα είναι η κυρίαρχη δύναμη την επόμενη ημέρα, διαμηνύοντας στους πολίτες ότι την Κυριακή δεν ψηφίζουν για τον τρίτο ή τον δεύτερο στη Βουλή αλλά για κυβέρνηση.

Συνδέει την ισχυρή ψήφο στη ΝΔ με τη σταθερότητα στη χώρα και την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών που έχει δεσμευτεί, και επισημαίνει σταθερά ότι “η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα αλλά… εθνική αναγκαιότητα”.

To άρθρο Ο στόχος της ΝΔ για συσπείρωση και η επιχείρηση αποδόμησης των κομμάτων δεξιά της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα