Ταπεινός και πεινασμένος ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα τρομερό και φοβερό τρία στα τρία κερδίζοντας στην Τούμπα όλους τους διεκδικητές του πρωταθλήματος και πλέον ένα παιχνίδι πριν το τέλος, εκτός έδρας με τον Άρη βέβαια, ξέρει ότι αν κερδίσει θα πάρει τον τίτλο.

Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το περίμενε όταν μόλις τρεις εβδομάδες πριν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου χρειαζόταν ένα γκολ στο 100' για να πάρει βαθμό στη Λαμία.

Ο Δικέφαλος έχει ζήσει το απόλυτο roller coaster μέσα σε 21 ημέρες.

Με αυτά που προηγήθηκαν την ανατροπή με την ΑΕΚ και την επικράτηση επί του Ολυμπιακού, δεν χρειαζόταν κάποιος να δει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για να διαπιστώσει ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι απλά αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, αλλά και ικανός να το κατακτήσει.

Αφού κέρδισε στη σειρά τα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, πήρε κι αυτό με τον Παναθηναϊκό και του απομένει ένα ακόμη απέναντι στον Άρη την ομάδα που τον έχει δυσκολέψει περισσότερο από κάθε άλλη στο φετινό πρωτάθλημα για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Αν θα τα καταφέρει να πάρει τον τίτλο στο πιο ανταγωνιστικό και συνάμα συναρπαστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών θα το ξέρουμε την Κυριακή μετά τον αγώνα στο "Κλ. Βικελίδης" στον οποίο χρειάζεται απαραίτητα νίκη απέναντι στη μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει φέτος.

Ούτε αυτό θα είναι εύκολο, αλλά τι ήταν εύκολο για τον ΠΑΟΚ σε αυτή την φετινή πορεία του;

Ταπεινοί και πεινασμένοι

Για την ώρα όλοι στον Δικέφαλο πρέπει να παραμείνουν όπως είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου ταπεινοί και όπως έδειξαν στο γήπεδο απέναντι στον Παναθηναϊκό και πεινασμένοι για το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε όπως έπρεπε να μπει στο ντέρμπι με τους πράσινους. Όχι τόσο αγωνιστικά αν και είχε πολύ νωρίς το δοκάρι με τον Μπράντον Τόμας, αλλά πνευματικά. Ο Κουλιεράκης, που θα λείψει πολύ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην αναμέτρηση με τον Άρη, ήταν αυτός που έδωσε το στίγμα.

Όπως είχε κάνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Ζίβκοβιτς όταν μετά από την τρελή του κούρσα γύρισε στην άμυνα έκοψε τον Τσικίνιο και γύρισε προς την κερκίδα να πανηγυρίσει το κλέψιμο που έκανε, έτσι και ο Κουλιεράκης πανηγύρισε σαν τρελός προκαλώντας και τον κόσμο για ένα πλάγιο που κέρδισε σταματώντας ένα ανέβασμα του Μαντσίνι από τα δεξιά.

Τέσσερις φορές σηκώθηκε η Τούμπα στο πόδι, πριν την τελική έκρηξη

Η Τούμπα δεν χρειαζόταν και πολλά για να πανηγυρίσει… Πριν ξεσπάσει το πάρτι με τα δυο… late γκολ που κλείδωσαν τη νίκη τέσσερις φορές σηκώθηκε το γήπεδο στο πόδι.

Οι δυο ήταν αναμενόμενες: στα γκολ του Τάισον και του Ζίβκοβιτς που έκανε το 2-0. Οι άλλες δυο είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς η μια από αυτές ήταν όταν η ΑΕΚ δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Ολυμπιακό και η δεύτερη στην τρομερή απόκρουση του Κοτάρσκι στο τετ- α- τετ με τον Σπόραρ.

Η αποθέωση και το μέλλον του Βιεϊρίνια

Στο 3-1 του Βιεϊρίνια ήρθε η έκρηξη που τα σάρωσε όλα…

Οι στιγμές που έζησε ο Πορτογάλος στην Τούμπα ήταν μαγικές. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αποθεώθηκε όχι μόνο στο γκολ που πέτυχε, αλλά και στο τέλος του αγώνα.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμένουν την απόφαση για το μέλλον του μεγάλου αρχηγού που έζησε μια στιγμή που την δικαιούνταν απόλυτα. Για τον Βιεϊρίνια η φετινή χρονιά ήταν, χάρη και στη σωστή διαχείριση του Λουτσέσκου αλλά και στη συναναστροφή του με τον αειθαλή Τάισον ελιξίριο.

Η αλήθεια είναι ότι η περυσινή σεζόν του δεν ήταν καλή και έπραξε σωστά που αποφάσισε να συνεχίσει.

Τώρα όμως έρχονται τα δύσκολα…

Ο Βιεϊρίνια είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ και είναι δεδομένο ότι και το μέλλον του μετά το ποδόσφαιρο θα είναι σωστό να συνδεθεί με τον Δικέφαλο.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά από μια ακόμη αποθεωτική βραδιά από αυτές που αυτός, περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη του ρόστερ του ΠΑΟΚ, έχει ζήσει είπε ότι τη Δευτέρα (20/5) θα αποφασίσει αν τελικά κρεμάσει τα παπούτσια του.

Αν σηκώσει αυτό το πρωτάθλημα θα τα έχει ζήσει πραγματικά σχεδόν όλα στον ΠΑΟΚ εκτός από το κοινό απωθημένο της συμμετοχής σε ένα Champions League, το οποίο μόνο με την Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία το βίωσε.

Είναι μια απόφαση εντελώς προσωπική που θα την πάρει ο ίδιος και η οικογένεια του. Και αυτό το δικαιούται…

Keywords
Τυχαία Θέματα