Deloitte: Η υιοθέτηση του Generative AI προχωρά γρήγορα

Το Deloitte AI Institute παρουσίασε τη δεύτερη τριμηνιαία έκδοση της έκθεσης «State of Generative AI in the Enterprise Report», η οποία διερευνά το τοπίο της υιοθέτησης του Generative AI. Βάσει των αποτελεσμάτων, η υιοθέτηση του Generative AI συνεχίζει να κινείται με ταχείς ρυθμούς.

Σε αυτή την έκδοση της έρευνας, σχεδόν οι μισοί (47%) από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι κινούνται γρήγορα ως προς την υιοθέτησή του – για όσους έχουν πολύ υψηλή τεχνογνωσία, το ποσοστό ανέρχεται στο 73%. Οι οργανισμοί που γνωρίζουν από τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνούν το στάδιο του ενθουσιασμού

με το Generative AI και εξετάζουν πλέον το πώς θα παρακάμψουν τα τεχνικά και οργανωτικά εμπόδια για να δημιουργήσουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των οργανισμών επιδιώκουν να αλλάξουν τις στρατηγικές τους για το ανθρώπινο δυναμικό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια λόγω του Generative AI, δίνοντας έμφαση στην αλλαγή των διαδικασιών εργασίας, την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και την επανεκπαίδευση.

Οι οργανισμοί με υψηλά επίπεδα τεχνογνωσίας γύρω από το Generative AI παρουσιάζουν μεγαλύτερη πρόοδο προς την ανάπτυξη, τη δημιουργία αξίας, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η έκθεση βασίζεται σε έρευνα όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.900 ερωτηθέντες, από Διευθυντές έως C-suite στελέχη, σε έξι χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα