Eurovision: Τα 25 τραγούδια του τελικού – Πώς θα γίνει η ψηφοφορία και η αγωνία της EBU που απέκλεισε την Ολλανδία

Με απροσδόκητα έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, αλλά και έκδηλη την αγωνία των διοργανωτών αναμένεται ο αποψινός τελικός της Eurovision (στις 10).

Οι διαγωνιζόμενες χώρες, μετά τους αποκλεισμούς στους δύο ημιτελικούς, είναι 25, καθώς η Ολλανδία αποκλείστηκε από την EBU, πιθανόν εξαιτίας της επικριτικής στάσης που τήρησε ο εκπρόσωπός της έναντι της ισραηλινής συμμετοχής.

Η Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στην 12η θέση, ενώ

το τραγούδι της Κύπρου είναι στην 20η.

Η Ολλανδία θα εμφανιζόταν Πέμπτη κατά σειρά. Με δεδομένο ότι οι τηλεθεατές ψηφίζουν επιλέγοντας τον αριθμό της σειράς που έχει κάθε χώρα, εάν δοθούν ψήφοι στο 5 δεν θα μετρήσουν, ενώ δεν θα εμφανιστεί στον πίνακα των βαθμολογιών η Ολλανδία.

Η EBU διευκρίνισε σε σχετική ανακοίνωσή της ότι «όλοι οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν τον αριθμό τους στην επίσημη σειρά εμφάνισης. Δεν θα υπάρχει τραγούδι στη θέση 5».

Και σημείωνε ότι «τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, τα οποία ελήφθησαν μετά τη βραδινή γενική πρόβα την Παρασκευή 10 Μαΐου, έχουν υπολογιστεί εκ νέου έτσι ώστε η Ολλανδία να μην λάβει κανέναν βαθμό. Για τον λόγο αυτό, όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής πρέπει να κατατάξουν όλα τα τραγούδια από το 1 έως το 26».

Καλούσε δε τους θεατές να μην επιχειρήσουν να ψηφίσουν το τραγούδι 5, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να μην καταγραφεί η οποιαδήποτε αντίδραση για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας.

Η EBU δήλωσε ότι θα ενημερώσει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς εταίρους πως «η Ολλανδία δεν συμμετέχει πλέον και θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε τις γραμμές για το τραγούδι 5».

Τα τραγούδια του μεγάλου τελικού

Διαβάστε επίσης:

Ατέλειωτο χάος στην Eurovision: Η Γαλλία διέκοψε την πρόβα και έστειλε μήνυμα για τη Γάζα – Διαδηλώσεις έξω από το στάδιο (videos)

O Τραμπ διαψεύδει δημοσίευμα ότι εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρο του

Η γεωμαγνητική καταιγίδα «χτύπησε» στη Γη – Μαγικές εικόνες με το βόρειο Σέλας σε Αμερική και Ευρώπη (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision, – Πώς, EBU, Ολλανδία,Eurovision, – pos, EBU, ollandia