MEGA: Η έξοδος Μελέτη, Μενεγάκη και οι μεταγραφές για το ενημερωτικό – Γιάμαλη, Αναστασοπούλου στο κάδρο

Μονότονο είναι το μοτίβο στη μοιρασιά των κομματιών από την πίτα τηλεθέασης των καναλιών. Πλην ορισμένων (λίγων) εξαιρέσεων, το Mega σταθερά συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού.

Έχει καταφέρει να «χτίσει» διαφορά ασφαλείας από τον ανταγωνισμό. Σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά αυτή την οφείλει κυρίως στο επιτυχημένο μίγμα σειρών ελληνικής μυθοπλασίας στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Έχει καταφέρει, επίσης, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του να πυκνώσει τις εμφανίσεις του στις διακεκριμένες θέσεις τηλεθέασης, στο ημερήσιο τηλεβαρόμετρο της Nielsen.

Το κανάλι της Καλλιθέας θα μπορούσε να είχε διαφορετική δυναμική. Αλλά πιο έντονα από την προηγούμενη σεζόν στην τρέχουσα ήταν σταθμισμένο πως η τηλεθέαση του έκανε «κοιλιά» στην πρωινομεσημεριανή ζώνη.

Η προεκλογική περίοδος ήταν επιταχυντής εξελίξεων. Ολοκλήρωσε πρόωρα την σεζόν η εκπομπή «Mega Καλημέρα» με την Ελεωνόρα Μελέτη η οποία όπως όλα δείχνουν θα κατευθυνθεί στις Βρυξέλλες από τις 9 Ιουνίου κι έπειτα, και δεν ανανεώθηκε η συνεργασία με την Ελένη Μενεγάκη.

Μάνι μάνι δημιουργήθηκαν δύο «ξέφωτα» στο πρόγραμμα του Mega προς αξιοποίηση.

Η απόφαση για σχεδόν ριζική αναμόρφωση της πρωινής ζώνης του σταθμού για να γίνει πιο έντονο το ειδησεογραφικό/ενημερωτικό προφιλ της, ώστε να δημιουργήσει συνήθεια τηλεθέασης και «ραντεβού» από το Σεπτέμβριο και να προσθέσει πόντους τηλεθέασης, έχει περάσει στην φάση υλοποιήση της.

Το Mega στην «μάχη» της πρωινής ενημέρωσης αξιοποιεί και την συγκυρία καθίζησης στην αντίστοιχη ζώνη του Σκάι.

Όσο κι αν έχουν γίνει προσπάθειες να διατηρηθεί σε χαμηλούς τόνους ο δίαυλος επικοινωνίας με την Αναστασία Γιάμαλη (του Kontra Channel), οι επαφές και οι συζητήσεις δεν μπόρεσαν να μείνουν αθέατες και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι από το φθινόπωρο η δημοσιογράφος θα έχει θέση με εκπομπή στο πρόγραμμα του Mega. Πιθανόν να παραλαμβάνει τη σκυτάλη ενημέρωσης από τους Χασοπόπουλο- Βούλγαρη. Εξετάζεται επίσης η εκδοχή η Γιάμαλη να καλύψει ένα μέρος της μεσημεριανής ζώνης με πιθανότερη εκείνη που θα διαμορφωθεί ένα συμπαγές ενημερωτικό «μέτωπο» με το «Live news» έως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Υπάρχει και η εναλλακτική της μεσημεριανής εκπομπής- με ενδιάμεσο-ανάλαφρο διάλλειμα- από τη Φαίη Σκορδά (εκείνη επιθυμεί το διωρο 10.00- 12.00) και να συνεχίζει ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Οι μετρήσεις της Nielsen, εξάλλου,  έχουν δείξει ότι η τηλεθέαση στη μεσημεριανοαπογευματινή ζώνη, έπειτα από την «κοιλιά« που κάνει στην εκπομπή «Ελένη»,  αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο από το «Live news» κι έπειτα. Στο κάδρο των διερευνητικών επαφών του σταθμού έχει μπει και η Μαρία Αναστασοπούλου. Τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αλλά και οι δυνατότητες επιλογών για τους σχεδιασμούς  του Mega, ώστε να κυριαρχήσει τη νέα σεζόν στη μάχη τηλεθέασης και της πρωινής- ενημερωτικής- ζώνης, είναι πολλές.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Αναστασοπούλου: Από τον παιδικό  πόθο και τον θαυμασμό στο (βελούδινο) διαζύγιο

Παναγιώτης Στάθης: «Όταν “έφυγε” ο αδερφός μου, άλλαξα εντελώς σαν άνθρωπος» (video)

Τηλεθέαση καλοκαιριού το Σάββατο με πρώτο τον «Εκατομμυριούχο»- Η «Γη της ελιάς» κυρίαρχος την Κυριακή

Keywords
Τυχαία Θέματα