Χαρίτσης: «Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αριστερή εναλλακτική πρόταση» – Τι είπε για τον Μητσοτάκη και τον «μεταλλαγμένο» ΣΥΡΙΖΑ

Το μείζον στις επικείμενες ευρωεκλογές «είναι το πολιτικό μήνυμα της Νέας Αριστεράς να φτάσει στους πολίτες» υποστήριξε ο Αλέξης Χαρίτσης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, υπογραμμίζοντας επίσης πως η χώρα χρειάζεται μια «ισχυρή, μαχητική, αξιόπιστη αριστερή εναλλακτική πρόταση».

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στους εκλογικούς στόχους του κόμματος και τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας,

μεταξύ άλλων το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «συνεχίζει την επικίνδυνη τυχοδιωκτική στάση που κρατά από το 2018, τότε που ως αντιπολίτευση φόραγε τις περικεφαλαίες, έως και σήμερα που κωλυσιεργεί εσκεμμένα την εφαρμογή της Συμφωνίας. Σήμερα βιώνει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής».

«Μέσα σε λίγους μήνες διεκδικούμε κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα»

Σχολιάζοντας την εικόνα των δημοσκοπήσεων είπε πως «το μείζον είναι το πολιτικό μήνυμα της Νέας Αριστεράς να φτάσει στους πολίτες. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο σε αυτές τις ευρωεκλογές η Νέα Αριστερά, μια πολιτική δύναμη με πολύ λίγους μήνες ζωής που θέλει να παίξει κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας να στείλει ένα σαφές μήνυμα: Ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή μαχητική αξιόπιστη αριστερή εναλλακτική πρόταση. Αυτό ζητάνε σήμερα οι πολίτες απέναντι στην αλαζονεία και τη μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη».

«Ιδεολογικά άμορφος» ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, και την αντιπολίτευση που ασκεί στην κυβέρνηση σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το κόμμα του κύριου Κασσελάκη μετά τη μετάλλαξη που έχει υποστεί είναι ένα κόμμα στο οποίο δεν μπορεί να ξέρουν οι πολίτες τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται, οι πολιτικές θέσεις σε μια σειρά από ζητήματα- όπως το φορολογικό, τα εργασιακά η εξωτερική πολιτική- δείχνουν έναν πολιτικό σχηματισμό ιδεολογικά άμορφο που δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τις προσδοκίες του κόσμου που ρωτά τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Πώς θα μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε στην δεξιά του Κ. Μητσοτάκη».

«Έχουμε μια κοινωνία που έχει μπλοκάρει γιατί δεν συζητάμε τα μεγάλα πραγματικά ζητήματα» σημείωσε περαιτέρω.

«Ξεκινάει η τουριστική περίοδος με 80.000 κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό, γιατί επικρατούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σε αυτό που ονομάζουμε “ατμομηχανή” της οικονομίας. Αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ας πάει να τα πει στους νέους που δουλεύουν στα νησιά 7 ημέρες την εβδομάδα 12 ώρες για ένα πενιχρό μεροκάματο».

Κι ακόμα: «Να συζητήσουμε τι θα γίνει με το ΕΣΥ που η κυβέρνηση συνειδητά οδηγεί στη διάλυση. Να συζητήσουμε τι θα γίνει στην εξωτερική πολιτική: Θα επιστρέψει σε πολιτική παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης ή θα είναι το μακρύ χέρι σχεδιασμών ΝΑΤΟικών που μας εμπλέκουν σε επικίνδυνες πολεμικές επιχειρήσεις».

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει λευκή επιταγή να κάνει ό,τι θέλει» σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «η αντιπολίτευση είναι από τη μια ιδεολογικά άμορφη στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται από αμφισημία και στρατηγική αμηχανία. Δε μπορούν να προσφέρουν εναλλακτική στην δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Το κόμμα του κύριου Κασσελάκη έχει πάρει διαζύγιο με την Αριστερά. Κάθε καλόπιστος παρατηρητής μπορεί να το διαπιστώσει πια».

Η αποχή και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στον κίνδυνο της αποχής στις επικείμενες ευρωεκλογές και το κοινό που θέλει η Νέα Αριστερά να προσελκύσει τόνισε:

«Βεβαίως μας ενδιαφέρει τι εκλογική στάση θα κρατήσουν άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ταυτόχρονα μας ενδιαφέρει και ένας άλλος κόσμος που δεν είναι ορατός. που απέχει από τις εκλογές. Τα τελευταία 20 χρόνια από το εκλογικό σώμα έχουν χαθεί 2 εκ ψηφοφόροι. Δεν συμμετέχουν γιατί θεωρούν ότι δεν θα αλλάξει η ζωή τους μέσα από αυτό.

Εμείς απευθυνόμαστε σε αυτούς που θεωρούν ότι η πολιτική δεν μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή τους. Λέμε ότι η πολιτική μετράει, η πολιτική επιστρέφει, να ξαναδώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο.

Η αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη και τη δεξιά είναι στρατηγική αντιπαράθεση. Δε μένουμε σε ρητορικές αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν τους πολίτες. Απέναντι στο σχέδιο της δεξιάς πρέπει να υπάρχει αντιπαραθετικό σχέδιο. Δεν μικρομεγαλίζουμε, δε λέμε ότι θα το κάνουμε μόνοι μας, όμως καταθέτουμε προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα».

Συμφωνία Πρεσπών: Επικίνδυνη και τυχοδιωκτική η στάση του Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στο θέμα των ημερών υπογράμμισε «Τη στηρίξαμε και τη στηρίζουμε τη Συμφωνία που απέδειξε ότι τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική λύνονται με διπλωματία και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Σήμερα έγινε το αδιανόητο. Στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό, ο κύριος Βορίδης υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, άρα μέσα στο Μαξίμου, και η κυρία Μπακογιάννη, πρώην υπουργός Εξωτερικών, μας είπαν, ο μεν πρώτος ότι δεν θα φέρουμε τα μνημόνια προς κύρωση γιατί είναι προβληματική η Συμφωνία και τη δε κυρία Μπακογιάννη να μας λέει ότι κακώς δεν έχει γίνει η κύρωση και έπρεπε τα τρία μνημόνια να είχαν έρθει νωρίτερα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την επικίνδυνη τυχοδιωκτική στάση που κρατά από το 2018, τότε που ως αντιπολίτευση φόραγε τις περικεφαλαίες έως και σήμερα που κωλυσιεργεί εσκεμμένα την εφαρμογή της Συμφωνίας. Σήμερα βιώνει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Το εθνικιστικό VMRO που κέρδισε τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία και το οποίο να θυμίσουμε, είναι ομογάλακτο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αφού ανήκει στο ΕΛΚ, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος».

«Ζητάμε από τον πρωθυπουργό», είπε, «να φέρει στη βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας και να απαιτήσει την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας, για ειρήνη, σταθερότητα και την καλή γειτονία στην περιοχή μας».

Διαβάστε επίσης:

Πυρά Πολάκη σε Γεροτζιάφα: «Σπας ταμεία σε γελοιότητα, πάρε τα βουνά» – «Μάθε του πώς δίνουν λεφτά οι φαρμακευτικές» είπε στον Άδωνι

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ: Επιστρατεύει ξεκάθαρα ψεύδη στην απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλει ευελπιστώντας να μας πλήξει

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Με μια υποκριτική επίσκεψη στον Έβρο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία

Keywords
Τυχαία Θέματα