Δολοφονία Καραϊβάζ: Παρατείνεται η προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων

Την παράταση της προφυλάκισης των δύο αδελφών που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται ήδη ένα χρόνο και η κράτησή τους παρατείνεται για άλλους έξι μήνες (έως τον Οκτώβριο του 2024) οπότε και συμπληρώνεται το ανώτατο συνταγματικό όριο των 18 μηνών.

Εφόσον αυτό το διάστημα παρέλθει χωρίς να έχουν παραπεμφθεί σε δίκη

και να έχουν κριθεί, οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Η παραπομπή τους σε δίκη εγκαίρως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να αναζητούνται δράστες και συμμέτοχοι στη δολοφονία του δημοσιογράφου και οι ηθικοί αυτουργοί. Σε βάρος των δύο αδελφών που κρατούνται στη φυλακές των Γρεβενών ο ένας και των Ιωαννίνων ο δεύτερος, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί την ενοχή τους κατά τις απολογίες τους στον ανακριτή, μετά τη σύλληψή τους.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών περιγράφονται αναλυτικά όσα έγιναν την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και περιγράφεται ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες. «…προσέγγισαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πυροβόλησαν, επανειλημμένα, εναντίον του με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γεωργίου Καραϊβάζ», αναφέρεται στο βούλευμα που συνεχίζει: «Αμέσως μετά οι δύο δράστες επιβιβάσθηκαν σε μοτοσυκλέτα τύπου scooter και κινούμενοι επί της οδού Θέμη Άννινου, με κατεύθυνση προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση από το σημείο της δολοφονίας. Οι δράστες, οδηγός και συνοδηγός φορούσαν ο μεν οδηγός μπουφάν, σκούρου χρώματος και κράνος μηχανής, γκρι χρώματος με αμύρη ζελατίνα, ο δε συνοδηγός σκούφο, μαύρου χρώματος, μαύρη μάσκα προστασίας στο πρόσωπο και μαύρα γιαλιά ηλίου».

Όπως αναφέρεται, οι δράστες πυροβόλησαν 19 φορές εναντίον του δημοσιογράφου με ένα εννιάρι πιστόλι.

Ακολούθως στο βούλευμα περιγράφονται μαρτυρίες και στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων, ενώ περιγράφονται και συνομιλίες που είχαν μετά τη δολοφονία οι οποίες δείχνουν την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν άλλοθι για την παρουσία τους στην περιοχή του Αλίμου τις κρίσιμες ώρες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Διαβάστε επίσης:

Αγία Ζώνη: Πέντε άτομα σε δίκη για σκόπιμη βύθιση του πλοίου και απάτη

Πανικός στην Κυψέλη: Τρελή κούρσα από μεθυσμένο οδηγό, τράκαρε πάνω από 10 αυτοκίνητα

Νέα Σμύρνη: Σοκάρει η εικόνα του βρέφους που δάγκωσε ο σκύλος της οικογένειάς του (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Καραϊβάζ, Παρατείνεται,dolofonia karaivaz, parateinetai