Ενοχλημένη η Ιαπωνία για το σχόλιο Μπάιντεν ότι η χώρα είναι «ξενοφοβική» – Η αντίδραση της κυβέρνησης

Το σχόλιο του Τζο Μπάιντεν περί «ξενοφοβικού» κράτους για την Ιαπωνία (μεταξύ άλλων), προκάλεσε την αντίδραση στο Τόκιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «τσουβάλιασε» μαζί με Κίνα και Ρωσία τους Ιάπωνες, επειδή η κυβέρνηση αρνήθηκε να δεχτεί μετανάστες.

«Γιατί αντιμετωπίζει τόση στασιμότητα η Κίνα σε οικονομικό επίπεδο; Γιατί έχει προβλήματα η Ιαπωνία; Και η Ρωσία; Και η Ινδία; Επειδή είναι ξενόφοβες. Δεν θέλουν μετανάστες»,

ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η αντίδραση της κυβέρνησης στο Τόκιο ήταν άμεση. «Είναι λυπηρό το ότι διατυπώθηκαν σχόλια που δεν βασίζονται σε ακριβή κατανόηση της πολιτικής της Ιαπωνίας.»

«Η άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος απλά, νομίζω πολλοί σε όλο τον κόσμο τη γνωρίζουν, είναι πως οι ΗΠΑ είναι χώρα μεταναστών, είναι στο DNA μας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι, όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου.

«Είμαστε ενήμεροι για την εξήγηση της αμερικανικής κυβέρνησης κατά την οποία τα εν λόγω σχόλια δεν έγιναν με σκοπό να τρωθεί η σημασία και η διάρκεια των σχέσεων της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ», σχολίασε αμέσως μετά η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Σοκαριστική καταγγελία από γυναίκα υπουργό – «Μου έδωσαν ναρκωτικά και με βίασαν»

Ντόναλντ Τραμπ: Τον «κάρφωσε» για το σκάνδαλο με την πορνοστάρ η πρώην εκπρόσωπος Τύπου – Τι κατέθεσε στη δίκη

Ισπανία: Ο υπουργός Μεταφορών άνοιξε διπλωματικό επεισόδιο με την Αργεντινή – Απόρησε αν ο Μιλέι παίρνει… ναρκωτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα