ΕΡΤ: Κόβει την Μαρίνα Σάττι από τις εκπομπές της μετά την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη Eurovision

Σε ακατανόητες κινήσεις προχωρά η ΕΡΤ, αντιμετωπίζοντας την Μαρίνα Σάττι περίπου ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο», μετά τα όσα έγιναν στη Eurovision.

Ευθυγραμμιζόμενη με την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά της τραγουδίστριας στο Μάλμε και ιδίως για το περίφημο «χασμουρητό», που  θεωρήθηκε ενέργεια αποδοκιμασίας στην ισραηλινή συμμετοχή, η διοίκηση της ΕΡΤ

κόβει τις τελευταίες ημέρες την Σάττι από τα προγράμματά της.

Στα ενδότερα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναπαράγεται, όπως υποστηρίζεται, προφορικώς, εντολή για «πάγωμα» των μεταγιουρβιζιονικών προγραμματισμένων εμφανίσεων της Σάττι σε εκπομπές των καναλιών της.

Το «μπλοκάρισμα» είχε άμεση εφαρμογή και ήδη ακυρώθηκαν εμφανίσεις της Σάττι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ERTNEWS αλλά και στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1.

Αίτια, όπως υποστηρίζεται, ήταν τα χασμουρητά της Ελληνίδας τραγουδίστριας στην κοινή συνέντευξη Τύπου έπειτα από το Β’ ημιτελικό και ενώ μιλούσε στα διεθνή ΜΜΕ η εκπρόσωπος του Ισραήλ Εντέν Γκολάν.

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε τη Σάττι να προσποιείται ότι νυστάζει να κλείνει τα μάτια της και να κάνει πως κοιμάται, ακουμπώντας το κεφάλι της στο τραπέζι όση ώρα η Ισραηλινή τραγουδίστρια απαντούσε στις ερωτήσεις.

Η συμπεριφορά αυτή ερμηνεύτηκε ως έκφραση δυσαρέσκειας της Σάττι, η οποία εκπροσωπούσε την Ελλάδα, για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Η ίδια υποστήριξε, κατά την άφιξη της στην Ελλάδα, ότι «μου δόθηκε ο λόγος γιατί μίλησα πρώτη, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας κιόλας που είμαι και νομίζω ότι εκείνη την ώρα που ήταν ο λόγος σε εμένα, μίλησα όπως θα έπρεπε να έχω μιλήσει. Από κει και πέρα πέρασε άλλη μία  ώρα που ήμασταν μέσα κουρασμένοι και χαλαροί, υπήρχε ένα γκρουπ Ελλήνων μπροστά μου που χαζολογούσαμε, καθ΄όλη τη διάρκεια. Τώρα αν το συγκεκριμένο κομμάτι απομονώθηκε και ταξίδεψε και ερμηνεύτηκε… Τέλος πάντων εγώ αυτό που θέλω να πω είναι αν ήθελα να κάνω κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος δεν θα την έκανα με αυτόν τον τρόπο. Ίσως ήταν και χαζομάρα μου που θεώρησα ότι εκείνη την ώρα έχει φύγει η προσοχή από πάνω μου».

Διαβάστε επίσης:

Maestro: Επιστρέφει σήμερα με τη νέα σεζόν – Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Alpha: Ο γάμος Θοδώρας – Γιώργου στον «Σασμό» πούσαρε την τηλεθέαση

«Πιο χαμηλά – πιο χαμηλά» η τηλεθέαση της ΕΡΤ2- Πρώτο και την Τρίτη το Mega

Keywords
Τυχαία Θέματα