Υπουργείο Υγείας: Τι απαντά για τη φωτογραφία με τους στοιβαγμένους ασθενείς στην εφημερία του «Γ. Γεννηματάς»

Το μαύρο …άσπρο προσπαθεί να κάνει το υπουργείο Υγείας αναφορικά τη φωτογραφία που απεικονίζει τον συνωστισμό ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», που δημοσίευσε χθες μια γιατρός κατά τη διάρκειας της  εφημερίας του.

Η φωτογραφία, ομολογουμένως, δείχνει το αδιαχώρητο που επικρατεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας και όπως όπως ήταν φυσικό, έκανε το γύρω του διαδικτύου, προκαλώντας και τις ανάλογες αντιδράσεις. Μάλιστα στην εν λόγω

φωτογραφία αναφέρθηκε σήμερα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. 

Ωστόσο το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι έχει άλλη άποψη. Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει μόνο για μια …στιγμή την κατάσταση που επικρατεί στο Γ. Γεννηματάς. Μάλιστα τονίζει ότι οι φωτογραφίες « έχουν σκοπό να προκαλέσουν (τεχνητά), δυσμενή εντύπωση, σε Νοσοκομειακή Μονάδα Πρώτης Γραμμής, ως το Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» , το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας».

Δυστυχώς για το υπουργείο Υγείας , όμως, όλοι οι πολίτες που έχουμε επισκεφτεί σε εφημερία τα ΤΕΠ των  μεγάλων νοσοκομείων, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι αυτή είναι η πραγματική εικόνα του υποστελεχωμένο ΕΣΥ.

Πολύωρη αναμονή που μπορεί να φτάσει έως και τις 7 ώρες, ράντζα στους διαδρόμους και το λιγοστό προσωπικό να τρέχει να εξυπηρετήσει τα εκατοντάδες περιστατικά που πλημμυρίζουν τα ΤΕΠ, δουλεύοντας κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Αναλυτικά η ανακοίνωση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα …αδικαιολόγητα αναφέρει:

Ως προς τα δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής σελίδας ¨902.gr¨ , ανακοινώνονται τα εξής :

1. Η φωτογραφία, στο δημοσίευμα της 15/05/2024, (09:56 hrs) απεικονίζει το ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ των ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» της ημέρας 11/05/2024 (Σάββατο, ημέρα εφημερίας/ 24ωρης της Ομάδας Α΄, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ).

2. Η (δεύτερη) φωτογραφία, στο δημοσίευμα της 15/05/2024, (22:20 hrs) απεικονίζει ομοίως τον ίδιο χώρο, στην εφημερία της 15/16-05-2024 (16ωρη) του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

3. Εντός των χώρων ΤΕΠ, υφίστανται (3) Ιατρεία Υποδοχής (ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ). Εντός του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ υφίστανται (15) σταθερές θέσεις εξέτασης ασθενών.

– Στο πλαίσιο υποδοχής πλειόνων περιστατικών τα οποία διακομίζονται μέσω Σ/ΕΚΑΒ και ιδιωτικών ομοίων), τα εν λόγω περιστατικά προωθούνται ΑΜΕΣΩΣ εντός του χώρου ΤΕΠ, προκειμένου να βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας εξέτασης.

– Συναφώς τα ασθενοφόρα (κυρίως ΕΚΑΒ) αποδεσμεύονται, ώστε να είναι διαθέσιμα για κάλυψη αναγκών υγείας.

4. Στις εν λόγω Γενικές Εφημερίες, προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί.

5. Όπως είναι γνωστό οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές. Και πάντως χρειάζεται να διασυνδέονται με πληροφορίες και στοιχεία.

– Στην εφημερία της 11/05/2024, οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ήταν (983) και οι εισαγωγές ασθενών (180) ( Διακινήθηκαν με Σ/ΕΚΑΒ, πλέον των (190) ασθενείς)

– Αναπτύχθηκαν αρχικά (15) επικουρικές κλίνες, οι οποίες διευθετήθηκαν μετά το πέρας της εφημερίας, χωρίς περαιτέρω πρόβλημα.

6. Στην εφημερία της 15/16-05-2024 , οι προσελεύσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ανήλθαν σε (672) και οι εισαγωγές ασθενών σε (156). Διακινήθηκαν με Ασθενοφόρα (Σ/ΕΚΑΒ και Ιδιωτικά ), (150) ασθενείς)

– Έχουν Αναπτυχθεί (15) επικουρικές κλίνες, λόγω του φόρτου, οι οποίες θα διευθετηθούν έως τις μεταμεσημβρινές ώρες της 16/05/2024.

7. Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, οι συγκεκριμένες φωτογραφικές απεικονίσεις, έχουν σκοπό να προκαλέσουν (τεχνητά), δυσμενή εντύπωση, σε Νοσοκομειακή Μονάδα Πρώτης Γραμμής, ως το Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» , το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Παραλήρημα από υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ: «Ανθέλληνες οι Συριζαίοι για τη συμφωνία των Πρεσπών»   

Νίκος Παππάς: «Τέλος στο κρυφτό – Να έρθει στο φως το πλήρες κείμενο του μεσοπρόθεσμου»

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο – Ζητούν επιπλέον μέτρα – «Τo panic button δεν αρκεί»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπουργείο Υγείας, Γεννηματάς,ypourgeio ygeias, gennimatas