Ευρωεκλογές: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων – Από τις διακηρύξεις στις πράξεις

Η Κίνηση Πολιτών για το Μητροπολιτικό Πάρκο στη ΔΕΘ και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, οργανώνει ημερίδα διαλόγου, με υποψήφιους ευρωβουλευτές των κομμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πέμπτη 16/5/24, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θέμα: Η Βιώσιμη, Οικονομική, Κοινωνική

και Περιβαλλοντική, Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Ομιλητές οι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές:

1. Θανάσης Εξαδάκτυλος (Νέα Δημοκρατία).

2. Γιώργος Νούσκαλης (Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία)

3. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (ΠΑΣΟΚ-Κινημα Αλλαγής).

4. Βασίλης Τομπουλίδης (ΚΚΕ).

5. Στέλιος Κούλογλου (Νέα Αριστερά).

6. Περικλής Χατζηνάκος (Κόσμος)».

Όπως σημειώνει η Κίνηση «το Μητροπολιτικό Πάρκο στη θέση της ΔΕΘ είναι αδήριτη ανάγκη της Πόλης. Το Σχέδιο του Εμπράρ και όλα τα μεταγενέστερα πολεοδομικά σχέδια προέβλεπαν τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και μεταφορά του εκθεσιακού κέντρου Δυτικά, αποτέλεσαν κοινή θέση όλων και περιλήφθηκε το 1985 στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, όπως και στο επικαιροποιημένο του 2014».

Και τονίζει: «Ένα αληθινό Μητροπολιτικό Πάρκο, πρασίνου και αναψυχής, με σύγχρονες εκθεσιακές εγκαταστάσεις στα μετασχηματισμένα αξιόλογα υφιστάμενα κτίρια, για ελαφρές εκθέσεις, κομμάτι της μεταπολεμικής ιστορίας της πόλης, που δεν θα δημιουργούν ιδιαίτερη όχληση και δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, σε μια περιοχή, όπου η αέρια ρύπανση με τοξικά σωματίδια, είναι επίσημα χαρακτηρισμένη ως επικίνδυνη για την υγεία, μεταφέροντας παράλληλα τις βαριές εκθεσιακές δραστηριότητες σε νέο χώρο στα δυτικά της πόλης, όπως ήταν πάντα ο σχεδιασμός της πόλης, πολύ πριν εμφανιστεί η κλιματική κρίση και οι απειλές της.

Να ακολουθήσουν δηλαδή τη βιώσιμη πρακτική των ιστορικών μητροπόλεων στην Ευρώπη-και όχι μόνο, που σέβονται την μνήμη της πόλης, αξιοποιούν τον κτιριακό τους πλούτο, και αυξάνουν τους δημόσιους ελεύθερους και πράσινους χώρους, ειδικά στο κέντρο τους. Να επιλέξουν μια λύση ιδιαίτερα οικονομική, που βοηθά την πόλη και την οικονομία της, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητά της, και μεριμνά για τους ανθρώπους της και το περιβάλλον της».

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Τον υποδέχτηκε ο Χακάν Φιντάν

Γερουλάνος: «Ποια είναι τα 72.000 ακίνητα της δημόσιας περιουσίας που η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί προς όφελος του ελληνικού λαού;»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να βγάλει την περικεφαλαία από τα στελέχη του και να έρθει στη Βουλή για την κύρωση των 3 μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωεκλογές, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πόλεων –,evroekloges, viosimi anaptyxi, poleon –