Εξωτική τάρτα με τριφτή ζύμη, φρέσκο ανανά και ινδοκάρυδο

Μια λαχταριστή τάρτα με βουτυράτη τριφτή ζύμη, σαν πάστα φλώρα, που γεμίζεται με κρέμα ανανά και κομματάκια του εξωτικού αυτού φρούτου, ινδοκάρυδο και στολίζεται με αρωματικό γλάσο αχνοζάχαρης και λεμονιού.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη ζύμη

250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

1 πρέζα αλάτι με λίγο ξύσμα λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

150 γραμμάρια βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κομματάκια

1 αυγό

1 – 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)

Για τη γέμιση

Σάρκα

από 1 φρέσκο ανανά (περίπου 450 – 500 γραμμάρια)

2 αυγά

150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

50 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

50 γραμμάρια ινδοκάρυδο

Για το γλάσο

150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

1.Βάλτε σε ένα μίξερ με κόφτες μαχαίρια, όλα τα στέρεα υλικά για τη ζύμη εκτός από το ινδοκάρυδο, δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα καλά. Προσθέστε το κρύο βούτυρο και με διακοπτόμενες κινήσεις με το μίξερ (ή με τα ακροδάκτυλά σας), τρίψτε τη ζύμη μέχρι να έχετε μια υφή σαν βρεγμένη άμμο. Προσθέστε το αυγό χτυπημένο και το κρύο νερό και δουλέψτε για λίγο τη ζύμη ώσπου να ενωθεί αλλά να μην ζεσταθεί πολύ.

2. Απλώστε τα 2/3 της ζύμης σε ένα τετράγωνο ταψί 25 x 25 εκατοστών, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ισιώστε και πιέστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού την επιφάνεια και ψήστε τη βάση αυτή στους 180ο C για 15 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει.

3.Ανακατέψτε το ινδοκάρυδο με την υπόλοιπη ζύμη και βάλτε την για λίγο στο ψυγείο.

4. Ετοιμάστε τη γέμιση. Αφαιρέστε 200 γραμμάρια από τον ανανά και κόψτε τον σε μικρά κομμάτια. Τον υπόλοιπο πολτοποιήστε τον με ένα μπλέντερ χειρός.

5. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και τον πουρέ ανανά και πήξτε το μίγμα ελαφρά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις κρυώσει ελαφρά, ενσωματώστε με μια σπάτουλα τα ψιλοκομμένα κομμάτια ανανά.

6. Απλώστε το μίγμα της γέμισης στην προψημένη ζύμη, πασπαλίστε ή τρίψτε στη χοντρή μεριά ενός τρίφτη το μίγμα ζύμης – καρύδας που έχετε βγάλει από το ψυγείο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

7. Μόλις κρυώσει η τάρτα, ετοιμάστε το γλάσο. Ανακατέψτε την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη με τόσο χυμό λεμονιού ώσπου να έχετε ένα γλάσο με πηχτή αλλά ρευστή υφή. Βάλτε το σε ένα κορνέ ή σε ένα σακουλάκι, κόψτε μια γωνία της σακούλας και διακοσμήστε την κρύα τάρτα με το γλάσο.

Διαβάστε επίσης:

Ψητό σάντουιτς με πέστο λιαστής ντομάτας και μαστιχωτά λιωμένα τυριά

Γλυκιά πίτσα καλτσόνε, με γέμιση μηλόπιτας

Ινδικό κάρυ με πατάτες και περισσεύματα βρασμένων πασχαλινών αυγών

Keywords
Τυχαία Θέματα