Γαλλία: Καρέ καρέ η επίθεση στα αστυνομικά οχήματα και η απόδραση του κρατουμένου – Βίντεο ντοκουμέντο

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο που κατέγραψε την στιγμής της ένοπλης επίθεσης κουκουλοφόρων σε αστυνομικά οχήματα στην πόλη Εβρέ της Νορμανδίας, που κατέληξαν στην απόδραση ενός 30χρονου κρατούμενου και στον θάνατο δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η φονική επίθεση, που σημειώθηκε στα διόδια της πόλης στη βόρεια Γαλλία, είχε σαν συνέπεια τον θάνατο δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων (ένας 52χρονος πατέρας δύο παιδιών και ένας 35χρονος, η σύζυγος του

οποίου είναι πέντε μηνών έγκυος),  και τον βαρύτατο τραυματισμό άλλων δύο, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

La vidéo de l'attaque du fourgon pénitentiaire à #Incarville pic.twitter.com/FhttBFL2AE

— Thomas Joly (@ThomasJoly732) May 14, 2024

Στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, δείχνει τα αστυνομικά οχήματα να περνούν τα διόδια, όταν ξαφνικά ένα μαύρο όχημα πέφτει πάνω στο βανάκι που προπορεύεται. Στο σημείο εμφανίζονται μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι, οι οποίοι ξεκινούν να «γαζώνουν» τα δύο αστυνομικά οχήματα. Έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα, ο 30χρονος κρατούμενος καταφέρνει και βγαίνει από το βανάκι, ενώ μαζί με τους υπόλοιπους εξαφανίζονται πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.

3 agents pénitentiaires ont été froidement abattus devant ses yeux mais le type ne trouve pas mieux à dire que : « Wallah gros braquage ». Le tout en pouffant de rire.

La tiers-mondisation du pays s’accélère chaque jour, devant nos yeux. #Incarville pic.twitter.com/2DQpBUAE2e

— Grégoire Houdan (@gregoirehoudan) May 14, 2024Ποιος είναι ο 30χρονος δραπέτης


Η επίθεση στα αστυνομικά οχήματα κράτησε περίπου δύο λεπτά και επέτρεψε τη διαφυγή του Mohamed Amra. Με το παρατσούκλι «Η Μύγα» (The Fly), ο Amra, σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής αστυνομίας, είναι 30 ετών και έχει ήδη καταδικαστεί 13 φορές. Πρόσφατα, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση από το δικαστήριο του Εβρέ για «διακεκριμένες κλοπές», κυρίως σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις στα προάστια της πόλης μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2019.

Heute wurde in #Incarville, Frankreich der Schwerverbrecher #MohamedAmra, genannt #LaMouche (Die Fliege), aus einem #Gefangenentransport befreit.

Dabei wurden DREI Justizbeamte ermordet.

Gnade denen Gott, denn kein Franzose wird es tun. #GIGN pic.twitter.com/lXSvHeOQyb

— Dr. David Lütke (@DrLuetke) May 14, 2024

Σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία, ο δραπέτης ήταν «ένας κρατούμενος που παρακολουθούνταν ιδιαίτερα στενά», ήταν ηγετικό μέλος συμμορίας ναρκωτικών, ενώ κατηγορείται επίσης από τις αρχές της Μασσαλίας για«απαγωγή και απομόνωση που οδήγησε σε θάνατο». Ίδιες πηγές αναφέρουν πως πριν από μερικές ημέρες είχε προσπαθήσει να δραπετεύσει από το κελί του, πριονίζοντας τα κάγκελα και για τον σκοπό αυτό, μπήκε στην απομόνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν στέλνει οριστικά την Κίνα στην αγκαλιά της Ρωσίας

Δίκη Τραμπ: Ο Μάικλ Κοέν κατέθεσε ότι ο Τραμπ τον διέταξε να πληρώσει την Στόρμι Ντάνιελς – Πώς τον ξεπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος

Μάριους Γκούσταφσον: Ο «ευνουχιστής» του Λονδίνου που έκανε ακρωτηριασμούς σε live streaming (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Καρέ, – Βίντεο,gallia, kare, – vinteo