Γιάννης Αντετοκούνμπο: 5ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου σύμφωνα με το Forbes

Στην 5η θέση των αθλητών με τις υψηλότερες οικονομικές απολαβές το 2024 στη λίστα που δημοσίευσε σήμερα (16/5) το «Forbes» βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας των Μιλγουόκι Μπακς έχει φέτος ετήσια έσοδα 111 εκατομμύρια δολάρια! Μόνο το συμβόλαιό του με τα «Ελάφια» προβλέπει 46 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ποσό να συμπληρώνεται από όσα έχει λαμβάνειν από χορηγικές συμφωνίες και άλλες επιχειρηματικές δράσεις του. 

Mάλιστα, για πρώτη φορά στην Ιστορία, κάθε ένας από τους πρώτους δέκα αθλητές στη σχετική λίστα ετήσιων απολαβών του

«Forbes» εξασφάλισε το 2024 περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια, με το συνολικό ποσό που λαμβάνουν και οι δέκα πρώτοι αθλητές να αποτελεί ρεκόρ, με το νούμερο ν’ αγγίζει τα 1,38 δισεκατομμύρια δολάρια, προ φόρου και ποσοστό ατζέντηδων. 

Ο πλουσιότερος αθλητής για το 2024 δεν είναι άλλος από τον Πορτογάλο διεθνή επιθετικό Κριστιάνο Ρονάλντο με απολαβές 260 εκατ. δολάρια. Ο αθλητής του γκολφ Τζον Ραχμ ακολουθεί στη 2η θέση με 218 εκατ. δολάρια. Τρίτος είναι ο Αργεντινός σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι με 135 εκατ. δολάρια και τέταρτος είναι ο NBAer ΛεΜπρόν Τζέιμς, με 128 εκατ. δολάρια. 

Ο 5ος Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεπερνά ακόμη και τον Γάλλο διεθνή της Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Εμπαπέ (110 εκατ. δολάρια) που είναι 6ος, τον 7ο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ (108 εκατ. δολάρια), τον 8ο Γάλλο διεθνή ποδοσφαιριστή Καρίμ Μπενζεμά (106 εκατ. δολάρια), τον πόιντ γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς Στεφ Κάρι που είναι 9ος (109 εκατ. δολάρια) και τον 10ο Λαμάρ Τζάκσον, σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου (100,5 εκατ. δολάρια).

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Ο τρόπος διάθεσης των 9.000 εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League – Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Παναθηναϊκός: «Το διαζύγιο Αλαφούζου-Τερίμ είναι πολύ κοντά» – Τι αποκαλύπτει τούρκος δημοσιογράφος

Super League: Aγκαλιά με το πρωτάθλημα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ – Διέλυσε 4-1 τον Παναθηναϊκό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιάννης Αντετοκούνμπο, 5ος, Forbes,giannis antetokounbo, 5os, Forbes