«Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (1974-2024)»: Το σημερινό πρόγραμμα στον Κύκλο Ιδεών

«Η Καμπύλη της Μεταπολίτευσης» είναι το γενικό θέμα του συνεδρίου που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών ολοκληρώνεται σήμερα, τιμώντας την επέτειο των πενήντα ετών από την Μεταπολίτευση. 

Το συνέδριο διεξάγεται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία που γιορτάζει φέτος την επέτειο των 150 ετών από την έναρξη της λειτουργίας του, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η πρώτη θεματική της τρίτης ημέρας, Τρίτη 14 Μαΐου, ανήκει στη συνολική επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας που έζησε μια πρώτη Μεταπολίτευση το 1974 και

μια δεύτερη «Μεταπολίτευση» με την οικονομική κρίση. Συζητούν: Νίκος Βέττας, Κώστας Καλλίτσης, Φωκίων Καραβίας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Γκίκας Χαρδούβελης. Συντονίζει, η Ειρήνη Χρυσολωρά.

Αμέσως μετά η γενιά Z διατυπώνει την άποψη της για τη Μεταπολίτευση. Συζητούν: Μ. Δαφνομήλης,  Μ. Λιαλιούτη, Ν. Μέγκ. Συντονίζει: Φαίη Μακαντάση.

Ακολουθούν τρεις πολιτιστικές θεματικές.

Η πρώτη έχει ως αντικείμενο τις αφηγήσεις (Ρ. Γεωργακοπούλου, Κ. Μέρμηγκα, Γ. Σκαμπαρδώνης, Κ. Σχινά, Χρ. Χωμενίδης. Συντονίζει η Σάκης Ιωαννίδης), η  δεύτερη την αισθητική (Β. Βαμβακάς, Δ.  Δουλγερίδης, Σ. Χηνιάδου- Καμπάνη, Ηλ. Κανέλλης, Α. Κούρκουλας,  και ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης. Παρεμβαίνει ο Άγγελος Παπαδημητρίου. Συντονίζουν: Κ. Μακρή  και Χρ. Δερβένης) και η τρίτη τη σκηνή και τις αναπαραστάσεις της Μεταπολίτευσης (Τ. Μπουλμέτης, Εύα Νάθενα, Στ.  Φασουλής. Συντονίζει: Μυρτώ Λοβέρδου)

Ακολουθεί μια σημαντική παρέμβαση όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος συζητά με τον Ευ. Βενιζέλο, και ο καταληκτήριος διάλογος για τα μεγάλα δίπολα της πεντηκονταετίας ως οιωνούς  για το μέλλον (Ευ. Βενιζέλος – Αλ. Παπαχελάς)

Το συνέδριο θα κλείσει μουσικά με τη «Μπαλάντα της Μεταπολίτευσης» μια σύνθεση που αναζητά τον ήχο της Μεταπολίτευσης:

Νίκος Κυπουργός, «Η Μπαλάντα της Μεταπολίτευσης»

Τραγουδούν: Σαβίνα Γιαννάτου & Θανάσης Βούτσας

Παίζουν οι μουσικοί:

Θοδωρής Οικονόμου, πιάνο

Θύμιος Παπαδόπουλος, πνευστά

Sergiu Nastasa, βιολί

Christopher Humphrys, βιολοντσέλο

Αναλυτικά για το πρόγραμμα, δείτε εδώ: https://www.ekyklos.gr/ev/849-12-14-maiou-2024-i-kampyli-tis-metapolitefsis-1974-2024.html

Το συνέδριο μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=qPr0c3FonPU  [live τρίτης μέρας]

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Interview: Ανεβαίνει η ΝΔ, ενισχύεται και η Νέα Αριστερά

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μπακογιάννη: «Το ποιοι είναι “ρεμπεσκέδες” το αποκάλυψε μόνη της»

Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: Δεν υπάρχουν θέματα κυριαρχίας στην ατζέντα – «Απαιτούμε συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεταπολίτευσης 1974-2024, Κύκλο Ιδεών,metapolitefsis 1974-2024, kyklo ideon