ΗΠΑ: Εισβολή της αστυνομίας στο UCLA – Σφοδρές συγκρούσεις με φοιτητές – Κρότου λάμψης, λαστιχένιες σφαίρες και προσαγωγές (photos/videos)

Η αστυνομία άρχισε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) να απομακρύνει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές υπέρ των Παλαιστινίων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

JUST IN: Police dismantle fortified pro-Palestinian encampment at the University of California, Los Angeles

(UCLA) campus. WATCH pic.twitter.com/9gJgZBAeX3

— Simon Ateba (@simonateba) May 2, 2024

Οι δυνάμεις της τάξης, με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων, απομάκρυναν κιγκλιδώματα και ξύλα και προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών διαδηλωτών, σύμφωνα με πλάνα που μετεδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το Reuters, έξι διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ακούστηκαν δεκάδες εκρήξεις από εκρηκτικά κρότου λάμψης ή χειροβομβίδες αναισθητοποίησης και λαστιχένιες σφαίρες που έριξε η αστυνομία.

Police are shooting rubber bullets at UCLA student kids: "I can tell you from doing stories about rubber bullets, they are extremely painful. If they hit your leg, your arm, they could break your arm." pic.twitter.com/OX2piXMV7o

— HalalFlow (@halalflow) May 2, 2024

Σύμφωνα με το Reuters οι διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν αυτοσχέδιες ασπίδες και ομπρέλες, προσπάθησαν να εμποδίσουν την έφοδο των αστυνομικών, φωνάζοντας «σπρώξτε τους πίσω» και αναβόσβηναν φωτεινά φώτα στα μάτια τους.

LAPD Riot Police attempt to storm the anti-Israel encampment at UCLA.

Police are clashing with protesters, who refuse to move as they attempt to remove their shields.

Multiple injuries reported at the scene. pic.twitter.com/i9ViKN2kgw

— 南洋辉叔 Uncle Hui (@alexcmhwee) May 2, 2024

Police stormed Gaza Solidarity encampment and attacked and arrested several students at #UCLA#SolidarityWithGaza pic.twitter.com/dE7s8gQD3k

— Fatima Azzahra Alhalaoui | فاطمة الزهراء الحلوي (@fzhalaoui) May 2, 2024

Όπως ανακοίνωσε το UCLA, σήμερα και αύριο τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να εργάζονται εξ αποστάσεως, καθώς το πανεπιστήμιο είπε σε όλους να αποφεύγουν την περιοχή του Dickson Court and Plaza.

Δείτε live εικόνα από το UCLA

Διαβάστε επίσης:

Πως ο κινεζικός πολεμικός στόλος εξελίσσεται σε κυρίαρχο των ωκεανών (Video)

Ουκρανία: Πόλη «φάντασμα» το Τσασίβ Γιαρ – Αποκαρδιωτικές εικόνες κατέγραψε drone (video)

Γεωργία: Πολιτική ένταση με αφορμή τον ρόλο των ΜΚΟ – Νομοσχέδιο «ρωσικής εμπνεύσεως» καταγγέλλει η αντιπολίτευση (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Αστυνομικοί, UCLA – Λαστιχένιες, Video,ipa, astynomikoi, UCLA – lastichenies, Video