Κολωνός: Παραπομπή 18 νέων κατηγορουμένων για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης προτείνει ο εισαγγελέας

Παραπομπή σε δίκη όλων των κατηγορουμένων για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό, ζητά με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας.

Αφορά συνολικά 18 πρόσωπα για τα οποία ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που κατά περίπτωση δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ή που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη και κατά περίπτωση για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Μέσα σε 80 σελίδες ο εισαγγελικός λειτουργός περιγράφει την δεύτερη υπόθεση που άνοιξε ενώπιον των δικαστικών αρχών προκειμένου να τεθούν ζητήματα με παραγραφές και τις προσωρινές κρατήσεις των κατηγορουμένων της πρώτης δικογραφίας με πρωταγωνιστή τον 55χρονο καταδικασμένο σε ισόβια και 27 ετών κάθειρξη επιχειρηματία στην περιοχή του Κολωνού. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό και οι δεκαοκτώ κατηγορούμενοι, φερόμενοι “πελάτες” στην βαναυσότητα που βίωνε το κορίτσι, πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη ενώπιον του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου.

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός, Χρήστος Ντζούρας, προτείνει να παραταθεί η προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους της δεύτερης αυτής δικογραφίας που έχουν προφυλακιστεί καθώς και να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας, ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχει συμμετοχή του Ηλία Μίχου και σε αυτή την υπόθεση.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ισόβια και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή στον Ηλία Μίχο, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη. Μετά τη συγχώνευση, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξης (εξ αυτών, εκτιτέα τα 20).

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών, τα οποία μετά τη συγχώνευση έγιναν 18 έτη.

Αντίστοιχα, χωρίς τη χορήγηση ελαφρυντικών παρέμενε τόσο ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» όσο και η μητέρα της 12χρονης.

Καταδικάστηκαν, επίσης, 17 “πελάτες” σε ποινές από 13 μηνών (που είχαν κατηγορία μόνο για πορνογραφία) έως 7 ετών, ποινή που αφορά κατηγορούμενους που συνάντησαν πάνω από μία φορά το κορίτσι.

Τέλος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών η μητέρα της ανήλικης για εκβίαση του 55χρονου, ενώ κρίθηκε αθώα για εκπόρνευση του παιδιού της. Κατά της αθώωσης της μητέρας έχει ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία και έτσι η 37χρονη θα δικαστεί εκ νέου για μαστροπεία.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους έξι κατηγορούμενους ως “πελάτες”.

Διαβάστε επίσης:

Αμπελόκηποι: Συνελήφθη διαβόητος Τούρκος αρχηγός συμμορίας μετά από συνεργασία ΕΥΠ-τουρκικών Αρχών

Κηφισιά: «Κινδύνευσε η σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού» – Η δήλωση του πατέρα του 5χρονου που τον ξέχασαν σε σχολικό

Εξαρθρώθηκε μετά από καταδίωξη συμμορία ληστών που «χτυπούσε» σε Λαύριο, Κερατέα, Κορωπί – Ανάμεσά τους δύο ανήλικοι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολωνός, Παραπομπή 18, 12χρονης,kolonos, parapobi 18, 12chronis