«Μάχες» για το αλεύρι και τη βενζίνη στο Κασμίρ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 100 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στο τμήμα του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν.

Χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους και διαδηλώνουν τις τελευταίες μέρες, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την δραματική αύξηση των τιμών στο αλεύρι, το ρύζι και τον ηλεκτρισμό.

Ήταν τόσο μαζικές και δυναμικές

οι κινητοποιήσεις που σήμερα η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε επιδοτήσεις συνολικού ύψους 86 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλυφθεί το κόστος των αυξήσεων των τιμών.

«Η κυβέρνηση δέχτηκε όλα τα αιτήματά μας», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές των διαδηλώσεων, προσθέτοντας ότι οι διαδηλώσεις στους δρόμους θα σταματήσουν, αλλά θα συνεχιστούν οι πιέσεις για να αποζημιωθούν και οι οικογένειες των τεσσάρων νεκρών.

Οι διαδηλώσεις κλιμακώνονταν καθημερινά από την προηγούμενη εβδομάδα, τα σχολεία έμειναν κλειστά, ακινητοποιήθηκαν τα λεωφορεία, έκλεισαν επιχειρήσεις και η κυβέρνηση απάντησε μπλοκάροντας την κινητή τηλεφωνία.

Οι συλλήψεις ηγετικών στελεχών των ομάδων που συντόνιζαν τις διαδηλώσεις έριξαν λάδι στη φωτιά και η κυβέρνηση έστειλε τις ειδικές μονάδες καταστολής, τους ρέιντζερς, για να επιβάλουν την τάξη στο Μουζαφαραμπάντ, την περιφερειακή πρωτεύουσα. Το αποτέλεσμα όμως ήταν να γίνουν χειρότερα επεισόδια, με τέσσερις νεκρούς, από τους οποίους ο ένας ήταν αστυνομικός.

Οι ρέιντζερς άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. «Οι ρέιντζερς δεν θα έπρεπε να έχουν πυροβολήσει κατά των διαδηλωτών. Προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας και μας πυροβολούν», δήλωσε ένας 37χρονος έμπορος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος είχε κλείσει το κατάστημά του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των τιμών σε βασικά είδη.

Το τμήμα του Κασμίρ που διοικείται από το Πακιστάν είναι μία ημιαυτόνομη επαρχία, με δική της περιφερειακή κυβέρνηση. Το θέμα του Κασμίρ είναι πηγή συγκρούσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για πάνω από 70 χρόνια. Το Δελχί και το Ισλαμαμπάντ διεκδικούν τον πλήρη έλεγχο αυτής της περιοχής των Ιμαλαϊων, και έχουν εμπλακεί σε δύο πολέμους για το Κασμίρ, για να φτάσουν σήμερα να ελέγχουν από ένα τμήμα της περιοχής η κάθε χώρα.

Διαβάστε επίσης

Γιόζεφ Φριτσλ: Τέλος το ψυχιατρείο για το «τέρας της Αυστρίας» που κρατούσε αιχμάλωτη και βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια – Θα μεταφερθεί σε κανονική φυλακή

Δίκη Τραμπ: Εφιάλτης για τις πολιτικές φιλοδοξίες του υποψήφιου «πλανητάρχη» η κατάθεση Κοέν (video)

Ουκρανία: Οι Ρώσοι διαλύουν τις αμυντικές γραμμές του Κιέβου και οι Αμερικανοί προσπαθούν να τονώσουν το ηθικό του Ζελένσκι (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάχες, Κασμίρ,maches, kasmir