Βορίδης: Δεν κυρώνουμε τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία, «ελαττωματική» η Συμφωνία των Πρεσπών

Με επίθεση στην αντιπολίτευση και επιβεβαίωση ότι δεν θα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση τα τρία μνημόνια συνεργασίας Ελλάδα και Βόρειας Μακεδονίας, σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μετά τις εντάσεις που έχουν αναζωπυρωθεί με τη γείτονα χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μ. Βορίδης σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι αυτή η Συμφωνία είναι μια κακή συμφωνία και την

καταψηφίσαμε. Επίσης είχαμε πει ότι αυτή Συμφωνία, άπαξ και ψηφισθεί, δεσμεύει. Δεν την κυρώνουμε γιατί έχουμε προβλέψει την εξέλιξη αυτή», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η Συμφωνία έχει ελαττώματα στην κατασκευή της», πέραν του μείζονος θέματος, όπως είπε, αυτό του ονόματος.

Κατά συνέπεια, «την ώρα που αμφισβητείται η Συμφωνία, έρχονται οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ. από τον ΣΥΡΙΖΑ) και μας λένε να φέρουμε την κύρωση. Το μοναδικό μοχλό πιέσεως – συμμορφώσεως να το απεμπολήσουμε. Και αυτό. Μετά το πρώτο σφάλμα, τώρα να το επιτείνουν», δήλωσε καταλήγοντας ότι «όχι, δεν πρόκειται να έλθουν προς κύρωση αυτές οι συμφωνίες. Μέχρι να υπάρξει αποτελεσματικός μηχανισμός, ο οποίος θα διασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε αυτά τα οποία βλέπουμε στη χώρα αυτή σήμερα».

Επίθεση και για Χαμάς

Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας δεν περιόρισε την επίθεσή του μόνο για το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ταυτίζεται με τον Τούρκο πρόεδρο σχετικά με τη Χαμάς, λέγοντας ότι ήταν «σημαντικό αυτό το οποίο αποτυπώθηκε ως μία δημόσια και καθαρή διαφωνία σε ένα μεγάλο διεθνές ζήτημα, Ισραήλ – τρομοκρατία – Χαμάς». Θέμα στο οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια «συγκεκριμένη διατύπωση», ενώ αντιθέτως «η διατύπωση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν η διατύπωση της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Δύσης».

Στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι «εκεί κανείς βγάζει συμπεράσματα και για το εσωτερικό της πολιτικής σκηνής». Κληθείς δε, να διευκρινίσει τι εννοεί, απάντησε ως εξής: «Το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα δυνάμεις, οι οποίες είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες στο ζήτημα αυτό με τη θέση που διατύπωσε ο Ερντογάν κι αυτό αξιολογείται. Είναι γνωστό ότι η Αριστερά υποστηρίζει απόλυτα και πλήρως την προσέγγιση που έχει ο Ερντογάν, (ότι) η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, είναι μια αντιστασιακή οργάνωση, περίπου εθνικο-απελευθερωτική».

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση Interview: Ανεβαίνει η ΝΔ, ενισχύεται και η Νέα Αριστερά

Γεροτζιάφας για Πολάκη: Είναι «τραμπικός» και διασπείρει σύγχυση στους πολίτες – Τα 6 ερωτήματα στον Κασσελάκη

Μηταράκης από Κύπρο: Κρίσιμες οι ευρωεκλογές για τα συμφέροντα του Ελληνισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βορίδης, Βόρεια Μακεδονία, Συμφωνία, Πρεσπών,voridis, voreia makedonia, symfonia, prespon