«Πρέπει να εποικίσουμε τη Γάζα τώρα» – Κάλεσμα υπουργών του Νετανιάχου για μαζική απομάκρυνση των Παλαιστινίων

Χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν σε μια πορεία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας την Τρίτη στο νότιο Ισραήλ, με επικεφαλής τους ακροδεξιούς Εβραίους ακτιβιστές που υποστηρίζουν τον εποικισμό στη Λωρίδας της Γάζας και τη διευκόλυνση της μετανάστευσης Παλαιστινίων από τη Γάζα.

Ο υπουργός Επικοινωνίας Σλόμο Κάρχι, του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, δήλωσε: «Για να διατηρήσουμε τα επιτεύγματα για τα οποία έχασαν τη ζωή τους οι στρατιώτες μας, πρέπει να επανεγκατασταθούμε στη Γάζα με δυνάμεις ασφαλείας και εποίκους

που θα αγκαλιάσουν τη χώρα με αγάπη». Πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο μόνος αληθινός τρόπος, να κάνουμε τους Ναζί της Χαμάς να πληρώσουν ένα τίμημα και να υπερασπιστούμε το έθνος και τη χώρα μας».

@Marianhouk Israeli government ministers Ben Gvir and Karhi both made speeches at the “Gaza March” in support of Israel reestablishing settlements in Gaza pic.twitter.com/L2TMsvmeDk

— Philip (@rulesbasedworld) May 14, 2024

Στην πορεία μίλησε και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Γκβιρ, ο οποίος είπε ότι αυτό που ζητούν οι διαδηλωτές είναι η «αληθινή λύση».

Sderot, now. https://t.co/CkaV8M6tUz pic.twitter.com/D4fxu3SEBf

— Lior (@Wollybon) May 14, 2024

«Πρώτον», είπε, «πρέπει να επιστρέψουμε στη Γάζα τώρα! Επιστρέφουμε σπίτι! Στην αγία γη! Και δεύτερον», συνέχισε, «πρέπει να ενθαρρύνουμε τη μετανάστευση. Να ενθαρρύνουμε την εθελοντική μετανάστευση των κατοίκων της Γάζας».

After a missile salvo was fired at it during a march to demand “settlement in Gaza”… the settlers fled in the “Sderot” settlement.#israelterroriststate #IsraeliTerrorism #Hamas #Gaza pic.twitter.com/MfhYyWeQTP

— Zainul-labuddin (@amreal1zain) May 14, 2024

«Για να μην επιστρέψει το πρόβλημα [της Γάζας], πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: επιστροφή στη Λωρίδα της Γάζας και ενθάρρυνση της οικειοθελούς αποχώρησης των κατοίκων της Γάζας. Αυτό είναι ηθικό, ορθολογικό και ανθρωπιστικό», είπε.

Ο Μπεν-Γκβίρ στη συνέχεια στόχευσε στην παροχή βοήθειας στη Λωρίδα, την οποία οι στενότεροι σύμμαχοι του Ισραήλ ζήτησαν από το Ισραήλ να επεκτείνει.

West Bank settlers who went to Sderot to march for the Israeli occupation & settlement of Gaza fall to the ground as air raid sirens warn of incoming fire.
Israel, 2024. pic.twitter.com/TNIpP8Bgz3

— Noga Tarnopolsky נגה טרנופולסקי نوغا ترنوبولسكي (@NTarnopolsky) May 14, 2024

«Ντρέπομαι που είμαι ο μόνος στο υπουργικό συμβούλιο που ψήφισε κατά της μεταφοράς αποστολών στη Γάζα μέσω του Kerem Shalom. Θέλετε ανθρωπισμό; Επιστρέψτε τους απαχθέντες».

Israeli settlers set fire to trucks carrying aid to the Gaza Strip#المسجد الأقصى#معبر _رفح_البري#فريق_مجاهدون pic.twitter.com/9hqYrMpzMU

— Mutya fath (@FathMutya48633) May 14, 2024

Διαβάστε επίσης:

Η Αίγυπτος εξετάζει την υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσων με το Ισραήλ

Κομισιόν: Πάνω από 500 πυροσβέστες σε επιφυλακή για Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία για τις φωτιές του καλοκαιριού

Η Γεωργία πέρασε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες» παρά τις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρέπει, Γάζα, – Κάλεσμα, Νετανιάχου, Παλαιστινίων,prepei, gaza, – kalesma, netaniachou, palaistinion