Τσίπρας: Τα μηνύματα για ΣΥΡΙΖΑ και οι κινήσεις μέσω του Ινστιτούτου του – Διεθνής διάσκεψη και «Βραβείο Πρεσπών»

Ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα σε παράλληλη τροχιά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μετά την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, με το οποίο φαίνεται ότι έδωσε το ένα και μοναδικό στίγμα στήριξης, μένει εκτός κάδρου (άλλωστε ο Κασσελάκης δεν αφήνει χώρο και κάνει τις δικές του κινήσεις.

Μπορεί οι παρεμβάσεις του να επικεντρώνονται στην μεγάλη

εικόνα της πολιτικής και στις προειδοποιήσεις για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη όμως δεν παραλείπει μέσα από αυτές να στείλει μηνύματα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά για τον πρόεδρό του.

Όπως η αναφορά του στο Eurojam 2024 πως «Πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως η απάντηση δεν είναι η αντιπολιτική. Ούτε η μετα-πολιτική που επικεντρώνεται στο να “γίνεσαι viral”, αντί να κινητοποιείς τους πολίτες στη βάση προοδευτικών πολιτικών. Στόχος μας πρέπει να είναι να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτική και την πολιτική πιο κοντά στους πολίτες».

Με αφορμή τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και την αναζωπύρωση της συζήτησης για την Συμφωνία των Πρεσπών κάνει τις δικές του κινήσεις, χωριστά και παράλληλα με προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της Συμφωνίας.

Μετά το τηλεφώνημα της Δευτέρας στον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας με τον οποίο από κοινού πέρασαν την Συμφωνία των Πρεσπών, χθες, μέσα από το Ινστιτούτο του ανακοινώθηκε η κοινή διοργάνωση στην Αθήνα Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Διεθνής Διάσκεψη τον Ιούνιο και «βραβείο Πρεσπών»

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «έξι χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, πολιτικοί, αξιωματούχοι και ειδικοί από την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, και στην ευρύτερη περιοχή, την κλιματική κρίση, την οικονομία και το μέλλον της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές.

Στις 17 και 18 Ιουνίου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων (16/6/18) από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ συνδιοργανώνουν στην Αθήνα, Διεθνή Διάσκεψη για την “Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη”. 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών και θα περιλαμβάνει 8 πάνελ συζήτησης.

Δύο θεματικές για τα Βαλκάνια και δύο για τις περιφερειακές εξελίξεις και τον ρόλο των διεθνών οργανισμών για την προώθηση της ειρήνης.

Μία θεματική θα αφορά την κλιματική κρίση και την πράσινη ατζέντα, μία τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και δύο θα αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Ινστιτούτου Α.Τ., θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από τον διεθνή, τον ευρωπαϊκό, τον Βαλκανικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή, Πρωθυπουργοί, πρώην Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, Διευθυντές Ινστιτούτων κ.α.

Φιλοδοξία των δυο συνδιοργανωτών , όπως επισημαίνεται «είναι η Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη να λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση, κάθε Ιούνιο, στην επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών και να αποτελεί μια σταθερή πρωτοβουλία για τη διαρκή υποστήριξη και την εφαρμογή της Συνθήκης, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης απέναντι στον εθνικισμό που τόσο επικίνδυνος έχει αποδειχτεί στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή».

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα απονέμεται κάθε χρόνο ένα βραβείο Ειρήνης, το «Βραβείο των Πρεσπών», σε μια προσωπικότητα για τη προσφορά της στην Ειρήνη.

Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί φέτος στον Ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, για την πολύχρονη προσφορά του στην ειρήνη.

Διαβάστε επίσης:

Στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ο Μητσοτάκης

Μητσοτάκης στο ΤΕΕ: Με λίγα κλικ θα φθάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε μια τεράστια γραφειοκρατία

Δημοσκόπηση MRB: Ανεβάζει ταχύτητα η ΝΔ – Στο 16% ο ΣΥΡΙΖΑ, παγιώνεται τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Αρνητικοί οι πολίτες σε Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, Ινστιτούτου, – Διεθνής, Βραβείο Πρεσπών,tsipras, syriza, institoutou, – diethnis, vraveio prespon