Ξύλο στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν για τις… μεταρρυθμίσεις (video)

Στα χέρια πιάστηκαν νομοθέτες στην Ταϊβάν, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις που συζητούνται στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Ταϊβανοί βουλευτές από τις λογομαχίες, άρχισαν τα σπρωξίματα και στο τέλος της μπουνιές, λίγο πριν ο εκλεγμένος πρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε αναλάβει τα καθήκοντά του, χωρίς όμως νομοθετική πλειοψηφία.

Πριν καν αρχίσουν να γίνονται οι ψηφοφορίες, ορισμένοι νομοθέτες άρχισαν να ουρλιάζουν και ακολούθησαν σκηνές χάους γύρω από τον βουλευτή που μιλούσε από το βήμα, με τα επεισόδια να

κρατούν αρκετή ώρα.

Meanwhile in Taiwan’s Parliament…

Taiwanese lawmakers shoved, tackled and hit each other in parliament in a dispute about reforms to the chamber.

Ruling DPP member- in an effort to prevent the bill from passing- snatched the voting papers away. pic.twitter.com/dDMyi1S0EJ

— Clash Report (@clashreport) May 17, 2024

Εικόνες κατέγραψαν άτομα να πηδούν πάνω από τα έδρανα και να ρίχνουν στο πάτωμα συναδέλφους τους. Ο Λάι, κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμά του (DPP) έχασε την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Kuomintang (KMT), έχει περισσότερες έδρες από το DPP, αλλά όχι αρκετές για να σχηματίσει πλειοψηφία από μόνο του, επομένως συνεργάζεται με το μικρό Λαϊκό Κόμμα της Ταϊβάν (TPP) για να προωθήσει την ατζέντα του.

Η αντιπολίτευση θέλει να δώσει στο κοινοβούλιο μεγαλύτερες εξουσίες ελέγχου επί της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης μιας αμφιλεγόμενης πρότασης για ποινικοποίηση αξιωματούχων που θεωρείται ότι κάνουν ψευδείς δηλώσεις στο κοινοβούλιο. Το DPP λέει ότι το KMT και το TPP προσπαθούν παράνομα να επιβάλουν τις προτάσεις χωρίς τη συνήθη διαδικασία διαβούλευσης σε αυτό που το DPP αποκαλεί «αντισυνταγματική κατάχρηση εξουσίας».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Καληδονία: Αντιμέτωπη με τις λανθασμένες επιλογές της η Γαλλία – Δάκτυλο Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν «βλέπει» το Παρίσι (videos)

Κύπρος: Μαζικά απειλητικά μηνύματα σε σχολεία – Ψάχνει τον αποστολέα η αστυνομία (Video)

«Απασφάλισε» ο Κιμ: Εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξύλο, Ταϊβάν,xylo, taivan