Αντωνίου: Στήριξη της ε/κ πλευράς στις προσπάθειες της Ολγκίν

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, στηρίζει την προσπάθεια της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ για εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων, είπε το Σάββατο ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.

Σε χαιρετισμό του στη δεύτερη ετήσια Ημερίδα με θέμα «1974: Πτυχές του τότε, προεκτάσεις του σήμερα», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θεόφιλος Γεωργιάδης» του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και το οποίο συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Τουρκικών

και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Κλάδος Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο κ. Αντωνίου μετέφερε την αταλάντευτη προσήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης του Κυπριακού μέσα από ουσιαστικό διάλογο, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως είπε, «η ελληνοκυπριακή πλευρά, στηρίζει την προσπάθεια της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων. Είναι πεποίθησή μας ότι η επίλυση του πολιτικού προβλήματος, σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα λειτουργήσει ευεργετικά υπέρ όλων των επηρεαζόμενων πλευρών, μέσα από τη δημιουργία μιας κατάστασης αμοιβαίου οφέλους».

Η ημερίδα διεξήχθη στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα με συμμετοχή και Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών.

Την ημερίδα χαιρέτισαν η Αλίκη Στυλιανού, Διευθύντρια του ΓΤΠ, ο Χάρης Σταυρίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Μιχάλης Μιχαήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στον δικό της χαιρετισμό, η Διευθύντρια του ΓΤΠ, κ. Στυλιανού ανέφερε πως «οι εξελίξεις στην Τουρκία και εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας, κατά την περίοδο των 50 χρόνων που πέρασαν από το πραξικόπημα και την εισβολή τον μαύρο Ιούλιο του 1974, πάντοτε αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν έναν από τους πιο βασικούς τομείς ενασχόλησης του ΓΤΠ και του κλάδου Τουρκικών Θεμάτων, ο οποίος σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και με τη συμβολή εκλεκτών προσκεκλημένων, επιχειρεί, τα τελευταία δύο χρόνια, μια πιο επιστημονική και σε βάθος ανάλυση των γεγονότων στην Τουρκία και εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Πρόσθεσε πως η ημερίδα αποτελεί υλοποίηση της υπόσχεσης "για συνέχιση της συνεργασίας του Κλάδου Τουρκικών Θεμάτων του ΓΤΠ με το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου".

Από πλευράς ΓΤΠ, είπε, "θα υπάρξει συνέχεια με θέματα που εμπίπτουν στη σφαίρα ενασχόλησης του Κλάδου και ενδιαφέρουν την κοινωνία μας γενικότερα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντωνίου, Στήριξη, Ολγκίν,antoniou, stirixi, olgkin