Δικηγόροι Μοναχών: Τη Δευτέρα θα ζητήσουν ξανά παύση των διώξεων

Με οδηγίες του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα καταβλήθηκαν οι μισθοί στους τρεις εν αργία μοναχούς Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Γεωργίου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, στον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο Ττόουλο και στον Ιερομόναχο Αββακούμ Χριστοφή, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι τους, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, θα θέσουν "για μία ακόμη φορά υπόψιν της Ανακριτικής Επιτροπής το υπάρχον δεδικασμένο".

Οι δικηγόροι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι στις 5 Μαρτίου 2024 ο Μητροπολίτης

Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας καταδίκασε  τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Γεωργίου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο Ττόουλο και τον Ιερομόναχο Αββακούμ Χριστοφή μεταξύ άλλων και σε τρίμηνη αργία χωρίς στέρηση αποδοχών.

Στις 12 Μαρτίου 2024 ο Μητροπολίτης, με επιστολή του προς τον αρμόδιο εκκλησιαστικό φορέα γνωστοποίησε την ποινή και έδωσε οδηγίες και για την τρίμηνη παύση της μισθοδοσίας τους. "Ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, προσφύγαμε τόσο στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα όσο και στον αρμόδιο φορέα, διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη αυτή απόφαση του Πανιερωτάτου", αναφέρουν.

"Στις 10 Μαΐου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας έδωσε εγγράφως οδηγίες στο Κεντρικό Εκκλησιαστικό Ταμείο για την καταβολή των οφειλομένων μισθών και στους τρεις ανωτέρω αναφερομένους, αναγνωρίζοντας σαφώς πλέον την ύπαρξη και ισχύ των καταδικαστικών αποφάσεων και ταυτοχρόνως και το δεδικασμένο, που αυτές οι αποφάσεις παράγουν. Ήδη οι παρανόμως μη καταβληθείσες αποδοχές, καταβλήθηκαν, δικαιώνοντας τους πελάτες μας", προσθέτουν οι δικηγόροι.

Σημειώνουν ότι "υποστηρίζοντας σταθερά και αδιαπραγμάτευτα τη νομιμότητα και την τήρηση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 θα θέσουμε για μία ακόμη φορά υπόψιν της Ανακριτικής Επιτροπής το υπάρχον δεδικασμένο, το οποίο πλέον έχει ομολογήσει και αποδεχθεί ρητώς και σαφώς και ο Πανιερώτατος, αν και μέχρι τώρα το απέκρυπτε ακόμη και από την Ιερά Σύνοδο".

Εκφράζουν την ελπίδα ότι "ότι αυτή την φορά, η Ανακριτική Επιτροπή θα αποφασίσει να εφαρμόσει τον Καταστατικό Χάρτη και θα διατάξει την παύση της διώξεως κατά των πελατών μας".

Αναφέρουν, τέλος, ότι "παραμένει, βεβαίως, σε εκκρεμότητα το Υπόμνημα μας με τις ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας, το οποίο δεν έχει ακόμη απαντηθεί, παρά τις προσπάθειες μας".

Διαβάστε ακόμη: Μονή Αββακούμ: «Η Σύνοδος έχασε και τα αυγά και τα πασχάλια-Δεν έχουν ιδέα»

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δικηγόροι Μοναχών, Δευτέρα,dikigoroi monachon, deftera