Μεγαλοϊδεατικό αμόκ Ράμα στο Γαλάτσι!

Εθνικιστικό παραλήρημα μπροστά σε χιλιάδες Αλβανούς στο κλειστό του Γαλατσίου. Καλά λόγια μόνο για Μητσοτάκη που του έδωσε ό,τι ήθελε

Ένα στάδιο γεμάτο ανθρώπους να κρατούν τη σημαία της Αλβανίας και χιλιάδες άλλους να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον λεγόμενο «αλβανικό αετό», μια χειρονομία που έχει συνδεθεί με την αλυτρωτική ιδέα της «μεγάλης Αλβανίας», την οποία εκφράζουν οι σκληροί εθνικιστές της Αλβανίας. Ενας πρωθυπουργός, με στάση αλαζονική, να προσβάλλει την Ελλάδα.

Στα παλιά του παπούτσια

Αυτά συνέβησαν όχι σε

κάποια πόλη της Αλβανίας, αλλά στο κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι, όπου ο Εντι Ράμα έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια κάθε έννοια σεβασμού στη χώρα που φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες ομοεθνείς του, οικονομικούς μετανάστες. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας για τον μόνο που είχε να πει καλά λόγια ήταν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν θα μπορούσε να πράξει αλλιώς, άλλωστε, καθώς ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τού έδωσε ό,τι ήθελε. Και χώρο και προστασία και ομιλία στη χώρα μας, στην επέτειο της σύλληψης από αυτόν του Φρέντι Μπελέρη. Εικόνα παρακμιακής κυβέρνησης, χωρίς κανένα διεθνές κύρος, χωρίς σεβασμό.

«Εγώ δεν ήρθα να προκαλέσω, εμείς αγαπάμε τον Μητσοτάκη, αγαπάμε την Ελλάδα. Είμαστε δυο λαοί αγαπημένοι, που έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες» είπε ο Εντι Ράμα και μετά την αγάπη που έδειξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη άνοιξε θέμα «Τσάμηδων», λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου, σε ελληνικό έδαφος.

Ολόκληρη η ομιλία Ράμα στη φιέστα που διοργανώθηκε στο Γαλάτσι ήταν διανθισμένη με προκλητικές θέσεις, οι οποίες ακολουθούσαν τα καλά λόγια στον «καλύτερο Ελληνα συνομιλητή»: «Η αλήθεια είναι, φίλοι μου, ότι στον σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδας βρήκα τον καλύτερο συνομιλητή αυτών των 10 χρόνων. Αποκλείεται όμως να μη σας πω ότι τις προσεγγίσεις και τις απόψεις των αδελφών μας της αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα δυσκολεύομαι να τις καταλάβω, παρά μόνο ως εσωτερικό πολιτικό πόλεμο. Δεν είναι καν δουλειά μου να τους δίνω συμβουλές, παρόλο που είμαστε στην πραγματικότητα σε μια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια και μπορούμε να δίνουμε συμβουλές ο ένας στον άλλον. Ούτε είναι δικαίωμά μου να ανακατεύομαι στις υποθέσεις τους, ακόμη περισσότερο όταν στην Αλβανία έχουμε και μια αντιπολίτευση που κάνει ακριβώς το ίδιο κάθε φορά που ασχολείται με τα εξωτερικά της Αλβανίας, απευθυνόμενη ανεπιτυχώς στις πηγές του εκλογικού εθνικισμού. Απλά θέλω να τους πω σήμερα με πολύ φιλικό τρόπο, μιας και είμαι κι εγώ εδώ στην Αθήνα και μάλλον ακούνε, ότι όταν σκοπεύουν να αναφέρουν την Αλβανία και να σχολιάσουν τις θέσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Αλβανίας, σίγουρα θα τους βοηθούσε στη διαμόρφωση της σωστής γνώμης και η άμεση επικοινωνία μεταξύ των (συν)αδελφών τους στα Τίρανα».

Ο Εντι Ράμα, ως «ροκ σταρ», ικανοποίησε τους περίπου 6.000 Αλβανούς που βρίσκονταν στο κλειστό του Γαλατσίου από τις πρώτες κιόλας λέξεις: «Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα ξαφνιάστηκαν, άλλοι στενοχωρήθηκαν, κάποιοι είπαν μάλιστα ότι δεν πρέπει να έρθω να σας επισκεφτώ, αλλά ίσως όταν δουν αυτή την επίδειξη οικογενειακής χαράς, καταλάβουν ότι δεν ήρθα για να συναντήσω τους παλιούς υπηρέτες τους, αλλά ήρθα να δω τους ισάξιους αφέντες αυτού του σπιτιού, που τόσο μου έχουν λείψει. Ηρθα να μιλήσω με τους ισότιμους πολίτες της δημοκρατικής Ελλάδας στη δημοκρατική Ευρώπη».

«Ισάξιος αφέντης»

Ισως κάποιος από την ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει τους Ελληνες πολίτες από πότε έγινε «ισάξιος αφέντης» της Ελλάδας ο οποιοσδήποτε οικονομικός μετανάστης και πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει καμία αντίδραση από την επίσημη ελληνική Πολιτεία για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Ράμα. Ο Εντι Ράμα από ελληνικό έδαφος μας ενημέρωσε ότι: «Σε καμία περίπτωση ένας Ελληνας στην Αλβανία τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια δεν είχε κανένα πρόβλημα λόγω της εθνικότητάς του. Ποτέ, σε καμία περίπτωση το αλβανικό κράτος δεν αρνήθηκε αυθαίρετα στους Ελληνες της μειονότητας το δικαίωμα της πίστης, της γλώσσας, της ιδιοκτησίας. Ποτέ, σε καμία περίπτωση το αλβανικό κράτος δεν αρνήθηκε στους Ελληνες πολίτες της Αλβανίας το δικαίωμα του εκλέγειν ή της ψήφου, λόγω της εθνικής τους καταγωγής». Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο μας κοροϊδεύει ο Αλβανός πρωθυπουργός και είναι απίστευτη επίσης η απάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες όσο ανήκει και στους Αλβανούς»

Κάποτε σε αυτήν εδώ τη χώρα το σύνθημα που ακουγόταν από τα χείλη του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες». Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Εντι Ράμα στο κλειστό του Γαλατσίου είπε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες όσο ανήκει και στους Αλβανούς»!

Keywords
Τυχαία Θέματα