Ερντογάν: Η Δύση στηρίζει σήμερα έναν νέο Χίτλερ

Με αφορμή την 76η επέτειο της Νάκμπα, ημέρας καταστροφής για τους Παλαιστίνιους, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποίησε την ιστορία για να κατηγορήσει την Ευρώπη και τη Δύση ότι υποστηρίζει έναν νέο ‘Χίτλερ’, τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, διαχωρίζοντας τη θέση της δική του χώρας απέναντι στη Χαμάς, την οποία ταυτίζει με την παλαιστινιακή αντίσταση.

«Ήταν 15 Μαΐου, την επομένη της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, όταν οι Παλαιστίνιοι ανακήρυξαν την 15η Μαΐου

ως τη μεγάλη καταστροφή, τη Νάκμπα, και κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου ανανεώνουν την ελπίδα τους να επιστρέψουν στην ανεξάρτητη πατρίδα τους», είπε ο Ερντογάν, χρησιμοποιώντας την ιστορία για να περιγράψει τα σύγχρονα γεωπολιτικά γεγονότα και να αναδείξει μια εικόνα της Δύσης ‘συνενόχου’.

«Θυμηθείτε ότι ο Χίτλερ δεν ήταν μόνος του στη διάπραξη της εβραϊκής γενοκτονίας, πολλές χώρες της Ευρώπης υποστήριξαν τον Χίτλερ. Ο Χίτλερ αισθανόταν πολύ ισχυρός, πολύ δυνατός, ανίκητος, ενώ διέπραττε γενοκτονία και έσφαζε τους Εβραίους ανελέητα. Κι αυτό που έγινε ήταν να ρίξει μια σφαίρα στο κεφάλι του. Το καμένο σώμα του βρέθηκε στο καταφύγιό του, το οποίο ήταν κατεστραμμένο, όπως και η Γερμανία.

Αργά ή γρήγορα, μην ξεχνάτε ότι η ίδια μοίρα περιμένει και τον χασάπη της Γάζας, τον Νετανιάχου και όσους είναι συνεργάτες του στη γενοκτονία στη Γάζα. Θα δείτε ότι σίγουρα θα δώσουν λογαριασμό για κάθε σταγόνα αίματος που έχυσαν.

Οι 35.000 Παλαιστίνιοι που έσφαξαν βάναυσα και οι 80.000 κάτοικοι της Γάζας που τραυματίστηκαν και ακρωτηριάστηκαν, δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ όλα αυτά. Θα είμαστε πάνω στο σβέρκο τους για να λογοδοτήσουν οι γενοκτόνοι απέναντι στο νόμο.

Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο παράδειγμα στην ιστορία. Ακόμα και ο Χίτλερ δεν το έκανε δημόσια και δεν ήταν τόσο θρασύς, όταν διέπραττε εκείνο το απάνθρωπο ολοκαύτωμα, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως μαύρη κηλίδα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στο οδυνηρό θέαμα της καταπίεσης των Παλαιστινίων. Περιγράφει το Ισραήλ ως ένα "ανεξέλεγκτο κράτος" και "κράτος-τρομοκράτη", επισημαίνοντας τον κίνδυνο που απειλεί και την Τουρκία από τις επιθέσεις του Ισραήλ.

«Μην νομίζετε ότι το Ισραήλ θα σταματήσει στη Γάζα.

Αυτό το ανεξέλεγκτο κράτος, αυτό το κράτος-τρομοκράτης, αν δεν σταματήσει, αργά ή γρήγορα θα βάλει στο στόχαστρο την Ανατολία με την αυταπάτη της διεκδίκησης της Γης της Επαγγελίας.

Το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο στους Παλαιστίνιους στη Γάζα, αλλά και σε εμάς. Η Χαμάς αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας της Ανατολίας στη Γάζα. Είστε τόσο τυφλοί για να μην το βλέπετε;»

Προκαλώντας και πάλι έντονη συζήτηση για τη φύση της Χαμάς, ο Τούρκος πρόεδρος τη συνέκρινε ξανά με τις Εθνικές Δυνάμεις, ένα εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα του προηγούμενου αιώνα στην Τουρκία, αμφισβητώντας την κριτική που ασκείται στην ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, ενώ αναρωτιέται γιατί η σύγκριση αυτή ενοχλεί ορισμένους, επισημαίνοντας την υποκρισία στην αντίληψη που διαμορφώνεται για τις οργανώσεις αντίστασης κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

«Υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται όταν παρομοιάζω τη Χαμάς με τις Εθνικές Δυνάμεις. Γιατί ενοχλείστε; Με συγχωρείτε, το ίδιο δεν αποκαλούσαν και τις Εθνικές Δυνάμεις λήσταρχους και αντάρτες και επαναστάτες και προδότες; Αν αυτοί που σήμερα αποκαλούν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση ήταν πριν από 100 χρόνια, πιστέψτε με, θα αποκαλούσαν και τις Εθνικές Δυνάμεις τότε τρομοκρατική οργάνωση, θα την αποκαλούσαν προδότη, επαναστάτη».

Με μια νέα σαφή δήλωση προς τον κόσμο, ο Ερντογάν εκφράζει τη σταθερή στήριξη της Τουρκίας προς τη Χαμάς, τονίζοντας την ανάγκη για ανεξαρτησία των εδαφών της Παλαιστίνης και τη σημασία του ρόλου της Χαμάς στην υπεράσπιση εν γένει των συμφερόντων της Ανατολίας.

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Χαμάς, η οποία και αγωνίζεται για την ανεξαρτησία των εδαφών της και υπερασπίζεται την Ανατολία».

Keywords
Τυχαία Θέματα