Καθαρά κέρδη Τρ. Κύπρου €133 εκ. το α' τρίμηνο, αυξημένα 40% σε ετήσια βάση

Η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει ισχυρή κερδοφορία, ισχυρή κεφαλαιακή θέση, υψηλή ρευστότητα και υγιής ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πανίκος Νικολάου, ανακοινώνοντας για το πρώτο τρίμηνο του 2024 κέρδη, μετά τη φορολογία, €133 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 40%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, όταν τα κέρδη της τράπεζας

ήταν €95 εκ. και μειωμένα κατά 4% σε τριμηνιαία βάση.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι η απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (ROTE) ανήλθε στο 23,6% και αποτελεί το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο με Απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (ROTE) μεγαλύτερη από 20%.

«Αυτό αποδεικνύει πως το Συγκρότημα βρίσκεται σε καλή πορεία για να ξεπεράσει τους στόχους που έθεσε για το 2024», υπογράμμισε.

Ανέφερε επίσης ότι η καταθετική βάση, στην πλειονότητα της λιανική, ύψους €19,3 δις, είναι στα ίδια επίπεδα σε τριμηνιαία βάση και αυξημένη κατά 2%, σε ετήσια βάση

Ο κ. Νικολάου είπε ότι η τράπεζα διαθέτει υψηλή ρευστότητα στον ισολογισμό της, ύψους €7,2 δις, τοποθετημένα στην ΕΚΤ.

«Ήταν πολύ καλό το πρώτο τρίμηνο, συνεχίζεται η ισχυρή κερδοφορία της τράπεζας», αλλά «παραμένουμε σοβαροί, πειθαρχημένοι και επικεντρωμένοι και στην διαχείριση κόστους και στην διαχείριση ποιότητας χαρτοφυλακίου», υπογράμμισε ο κ. Νικολάου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι "συνεχίζουμε με την μεταμόρφωση της τράπεζας και τη συνεχή παροχή νέων προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες μας".

Ανέφερε επίσης ότι μέσα στο α’ τρίμηνο λάβαμε έγκριση για ουσιαστική διανομή μερίσματος ύψους €137 εκ. και αποτελεί την πρώτη τράπεζα σε Κύπρο και Ελλάδα που πήρε έγκριση για διανομή μερίσματος από την κερδοφορία του 2023.

Σημείωσε ότι η διανομή αποτελείτε από μέρισμα σε μετρητά ύψους €112 εκατ. ή 25 σεντς ανα μετοχή και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι  €25 εκατ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα