Νέο πρόγραμμα ΙδΕΚ για κοινά έργα Κύπρου, Ιαπωνίας, Ευρωπαϊκών χωρών

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) ανακοινώνει την πρόσκληση «EIG CONCERT-Japan» με προϋπολογισμό €400.000 με στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Ιαπωνίας και Κύπρου και την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του οικοσυστήματος.

Η πρόσκληση αφορά συνεργατικά έργα Ε&Κ μεταξύ ιαπωνικών και ευρωπαϊκών οργανισμών και εμπίπτει στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες – Τοπική Ανάπτυξη», στο οποίο η Κύπρος συμμετέχει μέσω του ΙδΕΚ.

Σχετική

ανακοίνωση αναφέρει ότι στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης μπορούν να υποβληθούν προτάσεις για έργα που αφορούν δραστηριότητες βασικής και βιομηχανικής έρευνας, καθώς και πειραματικής ανάπτυξης στη θεματική περιοχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ρομποτικής στη βιώσιμη γεωργία.

Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο για το κυπριακό δίκτυο συνεργασίας είναι €100.000 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν ερευνητικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις και άλλοι φορείς.

Η υποβολή προτάσεων για την Κύπρο γίνεται μέσω της πύλης IRIS του ΙδΕΚ, με καταληκτική ημερομηνία την 29 Ιουλίου 2024 και ώρα 13:00, ενώ για την Διεθνική Πρόταση η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 23 Ιουλίου και ώρα 10:00 (CEST).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα