Μητσοτάκης στον Alpha για συνάντηση με Ερντογάν: «Καλύτερα να μιλάμε, παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη»

Παρακολουθείστε live την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή του Aplha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Δείτε ζωντανά:

Είναι καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την επικείμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, στη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη»

Μιλώντας για τις σχέσεις με την Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε. «Βασικές διαφορές πάντα υπάρχουν η Ελλάδα υπερασπίζεται τα βασικά της δικαιώματα. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι σήμερα σε πολύ πιο ισχυρή θέση σε σχέση με το 2019 και αναπτύξαμε ισχυρές συμμαχίες. Η χώρα είναι πολύ πιο ενισχυμένη αμυντικά και πολιτικά σε σχέση με την Τουρκία. Πρέπει να γίνει εμπέδωση του καλού κλίματος. Μπορούμε να συνεργαζόμαστε παρά τις δυσκολίες. Για παράδειγμα, το μεταναστευτικό που ήταν το μείζον θέμα το 2019 δεν είναι σήμερα. Αντί για παράνομους μετανάστες, τώρα από την Τουρκία έχουμε νόμιμους τουρίστες με το πρόγραμμα της visa».

Οσον αφορά για την Μονή της Χώρας «αχρείαστη και προκλητική ενέργεια θα το θέσω στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα θίξω το ζήτημα και θα ζητήσω αν υπάρχει δυνατότητα αντιστροφής της απόφασης αυτής».

Για την επικράτηση του VMRO στη Β. Μακεδονία: Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δω πώς ο εντολοδόχος πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην ονομασία της χώρας του. Δέχθηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους. Ας κάνουμε λίγο υπομονή θέλω να ελπίζω ότι αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά δεν θα αποτελέσουν θέσεις της νέας κυβέρνησης και μετεκλογικά, αλλιώς θα έχουμε ζητήματα.

Για τον Εντι Ράμα: «Ερχεται να μιλήσει στην ομογένεια, δημοκρατική χώρα είναι η Ελλάδα, κανείς δεν θα απαγόρευε ποτέ σε έναν ηγέτη να μιλήσει στη χώρα. Το θέμα εχει πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα από ό,τι θα έπρεπε, ίσως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος λίγο πριν τις Ευρωεκλογές».

«Υλοποιούμε μία πολιτική σταθερής αύξησης των μισθών»

Για την ακρίβεια: «Είναι πραγματικό πρόβλημα όχι μόνο στην Ελλάδα και δεν είμαστε πρωταθλητές, Υπάρχει στην Ευρώπη στην Αμερική. Η Ελλάδα εξέρχεται από βαθιά οικονομική κρίση και ίσως πολλοί ξεχνούν οτι χάσαμε μια δεκαετία όπου απωλέσαμε το 25% του πλούτου και προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Υλοποιούμε μία πολιτική σταθερής αύξησης των μισθών. Παρεμβαίνουμε και έχουμε βάλει και μεγάλα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται. Ο e-καταναλωτής είναι ένα εργαλείο ώστε οι καταναλωτές να φτιάξουν το φθηνότερο καλάθι. Αναγκάζει τα ιδια τα σούπερ μαρκετ να μπουν σε ανταγωνισμό, ήδη βλέπουμε μειώσεις τιμών.» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποδίδει»

«Η χώρα εχει καταφέρει να κατακτήσει την δημοσιονομική σταθερότητα. Έχουμε μειώσει τη φοροδιαφυγή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όποιος νομίζει μπορεί να προσφύγει και να αποδείξει ότι τα εισοδήματα που δηλώνει είναι τα πραγματικά. Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποδίδει».

Για την αγορά εργασίας: «Έχουμε νέες θέσεις εργασίας, οσο μειώνεται η ανεργία αυξάνεται η δύναμη του εργαζόμενου. Στον τουρισμό οι εργοδότες έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερο, να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, να τηρούν την εργασιακή νομοθεσία στους εργαζόμενους και θα βρουν κόσμο να δουλέψει. «Υπάρχει συγκροτημένη πολιτική για ένταξη ΑμεΑ στην αγορά εργασίας, ενώ επιστρέφουν τα παιδιά από το εξωτερικό. Οσον αφορά στο ΑΣΕΠ λειτουργεί με αντικειμενικότητα, διαφάνεια, αλλά πολύ αργούς ρυθμούς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ηθελα να μιλήσω για το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά» είπε ο Κ. Μ. «επεκτείνουμε σε ηλικίες το πρόγραμμα. 20.000 γυναίκες βρεθηκαν με καρκίνο του μαστού επειδή το κράτος πήγε και τους είπε μπορείτε να κάνετε δωρεάν εξετάσεις. Αυτές οι γυναίκες θα γίνουν καλά επειδή το εντόπισαν νωρίς».

«Εχω ατζέντα τετραετίας»

«Κινούμαστε σε ενα επίπεδο που συνδυάζει τοξικότητα με απλοϊκό λόγο. Πολύ απολιτικ τοξικός λαϊκισμός, προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να αναλώσω ενέργεια για να απαντήσω σε επιθέσεις. Κάνω πάντα την αυτοκριτική μου με ειλικρίνεια και δουλεύουμε πάντα με υψηλούς στόχους και το βλέμμα χαμηλά. Εχω ατζέντα τετραετίας».

Αναφερόμενος στο σόσιαλ: Με το ΤΙΚ ΤΟΚ μπορώ να δείξω ποιος είμαι εκτός πολιτικής. Δεν είναι μόνο χαβαλές το ΤΙΚ ΤΟΚ περνάμε και μηνύματα».

«Μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό να υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες στο Champions League» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα