NBA: Στους τελικούς της Ανατολής οι Μπόστον Σέλτικς [βίντεο]

Στους τελικούς της Ανατολής στο NBA προκρίθηκαν οι Σέλτικς, που επικράτησαν με 113-98 των Καβαλίερς στη Βοστώνη και έκαναν το 4-1 στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολικής Περιφέρειας.

Οι «Κέλτες», που προκρίθηκαν για τρίτη διαδοχική χρονιά στους τελικούς της περιφέρειας, είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα (64-18) και θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Νέα Υόρκη-Ιντιάνα (3-2) με πλεονέκτημα έδρας. 

Πρώτος σκόρερ των νικητών

ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ, που έφτασε «μια ανάσα» από το triple-double καθώς είχε 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε 43 λεπτά συμμετοχής. 

Από εκεί και πέρα ο Αλ Χόρφορντ είχε 22 πόντους, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 μπλοκ ενώ 18 πόντους είχε ο Ντέρικ Γουάιτ. 

Για τους «ιππότες», που αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντόνοβαν Μίτσελ, ο Έβαν Μόμπλεϊ είχε 33 πόντους ενώ 25 πόντους πρόσθεσε ο Μάρκους Μόρις. 

Δείτε βίντεο:

Break από τους Μάβερικς

Μια νίκη από τους τελικούς της Δύσης απέχουν οι Μάβερικς, που επικράτησαν εκτός έδρας των Θάντερ με 104-92 και πήραν προβάδισμα με 3-2 στη σειρά των ημιτελικών της περιφέρειας.

Ο Λούκα Ντόντσιτς σημείωσε triple-double με 31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ ενώ 19 πόντους είχε ο Ντέρικ Τζόυνς Τζούνιορ. 

Για την Οκλαχόμα Σίτι ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ είχε 30 πόντους, ο Τσετ Χόλμγκρεν είχε 13 πόντους ενώ από 12 πόντους σημείωσαν οι Τζέιλεν Γουίλιαμς και Λου Ντορτ. 

Επόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (ξημερώματα Κυριακής 19/5 για Ελλάδα) στο «American Airlines Center» του Ντάλας.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα