Αγόρασε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και αποφάσισε να το ανακαινίσει -Τι αντίκρισε όταν μπήκε μέσα [εικόνες & βίντεο]

Πολλοί ονειρεύονται να αγοράσουν ένα παλιό σπίτι και να το ανακαινίσουν μόνοι τους σε στυλ DIY, σύμφωνα με το δικό τους γούστο, ωστόσο οι περισσότεροι αποθαρρύνονται από το τεράστιο μέγεθος ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Όχι όμως και η Τζένα Φιπς. Η 28χρονη Καναδή influencer, η οποία αρχικά απέκτησε φανατικό κοινό με περιεχόμενο που εστιάζει στο DIY, έδωσε 1,47 εκατομμύρια δολάρια για μια ερειπωμένη κατοικία που βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή

πλαγιά με θέα τη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών του Βανκούβερ στα τέλη του 2023.

Το σπίτι ήταν ακατοίκητο τα τελευταία 4 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά από το νερό που είχε δημιουργήσει τρύπες στην οροφή και τα πατώματα και προκαλούσε σταδιακά την κατάρρευση της στέγης.

Όπως μάλιστα παραδέχτηκε η Τζένα, η κατάσταση του σπιτιού ήταν τόσο άσχημη που όταν πήγαν να το δουν για πρώτη φορά με έναν μεσίτη, έπρεπε να υπογράψουν ένα έντυπο πως έμπαιναν μέσα με δική τους συναίνεση.

«Μεγάλο μέρος της στέγης είχε καταρρεύσει, παντού υπήρχαν κουβάδες για τη συγκέντρωση του νερού και ρούχα ακόμα στις ντουλάπες» είπε η Τζένα στο Newsweek, προσθέτοντας πως ο μεσίτης το θεωρούσε «κατεδαφιστέο».

Η μαγευτική τοποθεσία

Ωστόσο, η τοποθεσία ήταν μαγευτική. Το οίκημα βρισκόταν στην καρδιά μιας γραφικής γειτονιάς του Δυτικού Βανκούβερ, από την οποία η Τζένα και ο σύντροφός της ο Νικ, περνούσαν συχνά με τα ποδήλατά τους.

«Σκεφτήκαμε ότι ήταν τόσο όμορφο, επειδή ήταν δίπλα στο νερό. Ήταν τόσο γαλήνια» δήλωσε η influencer στην Daily Mail για την περιοχή. Τότε ήταν που άρχισαν να σκέφτονται ότι θα ήθελαν να εγκατασταθούν εκεί και άρχισαν να ψάχνουν τα διαθέσιμα ακίνητα.

«Όταν είδαμε αυτό το σπίτι, απλά το ερωτεύτηκα γιατί είδα όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν εκεί. Και θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πολύ ωραίο, αλλά και να σώσουμε αυτό το σπίτι, γιατί διαφορετικά θα το γκρέμιζαν και τη θέση του θα έπαιρνε μια έπαυλη».

Η ειδικός στο DIY, η οποία κάποια στιγμή σκέφτηκε να γίνει αρχιτέκτονας, πρόσθεσε πως το μοντέρνο στυλ του σπιτιού των μέσων του περασμένου αιώνα, ήταν κάτι που την τράβηξε και πίστεψε πως ήταν μια «μοναδική ευκαιρία ζωής».

«Τότε ήταν που είπα στον εαυτό μου: ‘Εντάξει, αξίζει τον κόπο’» ανέφερε στην Daily Mail προσθέτοντας πως το γεγονός ότι «βρισκόταν σε ένα υπέροχο σημείο όπου έχεις θέα στον ωκεανό, ήταν προφανώς ένα τεράστιο πλεονέκτημα».

Στα τέλη Ιανουαρίου, αποκάλυψε το σπίτι στους ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ένα βίντεο το οποίο συγκέντρωσε 25,8 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

«Μόλις μπούμε μέσα, κρατήστε χαμηλές τις προσδοκίες σας» λέει ειρωνικά στην αρχή της ξενάγησης στο νέο της απόκτημα. Κι όπως μπορεί να δει κανείς, μεγάλο μέρος του ταβανιού είχε πέσει από τις βροχές. «Καθώς μπαίνουμε μέσα, βλέπουμε παντού κουβάδες – γιατί όταν βρέχει έξω, βρέχει και μέσα!» αστειεύτηκε λέγοντας.

Φτάνοντας όμως στο σαλόνι, η Τζένα τρελάθηκε. «Αυτό είναι το πιο όμορφο σαλόνι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου» είπε. Αν και καλυμμένο με συντρίμμια, το σαλόνι είχε αναμφισβήτητα εντυπωσιακά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με θέα το δασώδες περιβάλλον και στο βάθος τον ωκεανό.

Η ιστορία του σπιτιού

Όσο για την ιστορία του σπιτιού, είναι γλυκόπικρη. Ένα ζευγάρι είχε χτίσει το σπίτι μόνο του πριν από περισσότερα από 60 χρόνια και στη συνέχεια απέκτησε δύο παιδιά.

Στην εποχή της ακμής του μάλιστα, το μοντέρνο για την εποχή του σπίτι – παρουσιάστηκε και σε ένα τοπικό περιοδικό διακόσμησης που ανακάλυψε η Τζένα εντός του οικήματος.

Ο πατέρας της οικογένειας τελικά αρρώστησε και απεβίωσε, αφήνοντας το ακίνητο στη μητέρα. Όταν πέθανε κι εκείνη, το μεγαλύτερο παιδί – που ήταν αρχιτέκτονας το ανέλαβε.

Δυστυχώς, μεγαλώνοντας, αρρώστησε κι αυτός και μετά τον θάνατό του, το σπίτι περιήλθε στην ιδιοκτησία του μικρότερου αδερφού, ο οποίος μένει μακριά. Κατά συνέπεια, το σπίτι παρέμενε ασυντήρητο για τέσσερα χρόνια – με μεγάλο μέρος της αρχικής επίπλωσης και των διαφόρων αντικειμένων της οικογένειας να μένουν ανέγγιχτα.

Έκαναν ειδικά τεστ για μούχλα και αμίαντο

Τις εβδομάδες μετά την αγορά του σπιτιού, η Τζένα έβαλε ειδικούς να το εξετάσουν για αμίαντο και μούχλα. Τα τεστ αμιάντου ήταν αρνητικά, ενώ τα τεστ μούχλας θετικά.

«Τα χαλιά είχαν βγει όλα και είχαν καλυφθεί με χαρτόνι. Αργότερα συνειδητοποιήσαμε πως αυτό συνέβαινε επειδή είχαν μουχλιάσει από τη διαρροή της στέγης» λέει η Τζένα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αναρωτηθεί εάν είχε κάνει το «μεγαλύτερο λάθος της ζωής της».

Ξεκινώντας τις εργασίες ανακαίνισης, το ζευγάρι έπρεπε να καθαρίσει πράγματα δεκαετιών που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες.

Από εκεί και πέρα, ξεκίνησαν μια ανακαίνιση εκ των έσω, ξεγυμνώνοντας τους τοίχους σε όλο το σπίτι μέχρι τα υποστυλώματα και αφαιρώντας επίσης όλη τη μόνωση. Επιπλέον ανακάλυψαν ποντίκια, αρουραίους και μυρμήγκια καθώς έβγαζαν τη γυψοσανίδα και τις επενδύσεις.

Μόνο η ενοικίαση κάδων απορριμμάτων για να πετάξουν όλα τα σκουπίδια τους κόστισε λίγο πάνω από 6.000 δολάρια, όπως υπολόγισε η Τζένα σε μια ανάρτηση. Και μέχρι στιγμής, έχουν γεμίσει πέντε τέτοιους κάδους.

Ωστόσο, όπως τονίζει η Τζένα, το να τα κάνουν όλα μόνοι τους είναι αναμφίβολα εξοικονόμηση χρημάτων μακροπρόθεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα