Σάλος με το ίδρυμα του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στις ΗΠΑ -Γιατί κρίθηκε παραβατικό, τι συνέβη

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ καθώς το Ίδρυμα Archewell του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έχει καταχωρηθεί ως παραβατικό από το Μητρώο Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Εράνων της Καλιφόρνια.

Το ίδρυμα των Σάσεξ δεν υπέβαλε τα απαιτούμενα ετήσια δημοσιονομικά αρχεία, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε το ζευγάρι το 2020 κηρύχθηκε παραβατικό τον Ιανουάριο επειδή δεν υπέβαλε τις ετήσιες αναφορές του τέλους ανανέωσης εγγραφής ή του τέλους ανανέωσης από τον Φεβρουάριο του 2023.

Το ίδρυμα έλαβε μια ειδοποίηση παραβατικότητας και προειδοποίηση για κυρώσεις αξιολόγησης και καθυστερημένα τέλη μαζί με την απειλή αναστολής ή ανάκλησης του εγγεγραμμένου καθεστώτος του από τον Γενικό Εισαγγελέα της Καλιφόρνιας Ρομπ Μπόντα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η είδηση θέτει υπό αμφισβήτηση μια ανακοίνωση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν, κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στη Νιγηρία, ανακοίνωσαν την επέκταση μιας συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος GEANCO στην Abuja και του Ιδρύματος Archewell.

Όμως, σύμφωνα με την ειδοποίηση παραβατικότητας που στάλθηκε στην Archewell στις 3 Μαΐου: «Ένας οργανισμός που έχει καταχωρηθεί ως παραβατικός δεν είναι σε καλή κατάσταση και του απαγορεύεται να εμπλακεί σε συμπεριφορά για την οποία απαιτείται εγγραφή, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης ή της εκταμίευσης φιλανθρωπικών κεφαλαίων».

Η προειδοποίηση συνεχίζει, «Ο οργανισμός μπορεί επίσης να υπόκειται σε κυρώσεις και η εγγραφή του μπορεί να ανασταλεί ή να ανακληθεί από το Μητρώο».

Τι ισχυρίζεται το ίδρυμα του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ίδρυμα ισχυρίζεται ότι η επιταγή του δεν συμπεριλήφθηκε ακούσια όταν έγιναν οι αρχειοθετήσεις και έστειλε μια νέα με την ελπίδα να λύσει γρήγορα το πρόβλημα.

Το ίδρυμα το αντιλήφθηκε μόνο όταν εκδόθηκε η ειδοποίηση παραβατικότητας. Μια νέα επιταγή έχει σταλεί ταχυδρομικώς και το Ίδρυμα Archewell αναμένει ότι το ζήτημα θα επιλυθεί γρήγορα και θα αντικατοπτριστεί στα αρχεία εντός των επόμενων επτά εργάσιμων ημερών.

Το Ίδρυμα Archewell είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον 39χρονο πρίγκιπα Χάρι και την 42χρονη Μέγκαν Μαρκλ μετά την αποχώρησή τους από τους βασιλικούς τους ρόλους το 2020.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν δήλωσαν προηγουμένως ότι το «Archewell» είναι εμπνευσμένο από το «arche» (αρχή), την ελληνική λέξη που σημαίνει «πηγή δράσης» και προέρχεται από το όνομα του 5χρονου γιου τους, Πρίγκιπα Άρτσι. Δανείζει επίσης το όνομά του στην εταιρεία παραγωγής του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, Archewell Productions.

Η είδηση της καθυστερημένης κατάθεσης χρημάτων έρχεται καθώς ο Χάρι σνομπαρίστηκε από τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, και τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, σε ένα ταξίδι στο Λονδίνο πριν ξεκινήσει μια «βασιλική» περιοδεία στη Νιγηρία με τη σύζυγό του.

Φωτογραφία: Associated Press

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σάλος, Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, ΗΠΑ -Γιατί,salos, chari, megkan markl, ipa -giati