Σοκάρει ο σεφ Πέτρος Συρίγος για την κόρη του: «Παραλίγο να πνιγεί, φτάσαμε ένα στάδιο πριν της κάνω ανάνηψη»

Για μια σοκαριστική στιγμή που βίωσε με τη δίχρονη κόρη του μίλησε ο γνωστός σεφ Πέτρος Συρίγος, αποκαλύπτοντας πως παραλίγο να πνιγεί.

Ο σεφ βρέθηκε στην εκπομπή της Τζένης Θεωνά «Μαμα-δες» στην ΕΡΤ και μίλησε για την καθημερινότητά του με την κόρη του, ενώ περιέγραψε και μία από τις πιο σοκαριστικές στιγμές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει προκειμένου να τη σώσει.

«Πέτρο,
εσύ πρέπει να σώσεις την κόρη σου» είπε ο σεφ για το περιστατικό με την κόρη του στη θάλασσα

Ειδικότερα, ο Πέτρος Συρίγος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «άσε τι έπαθα μια φορά! Ήμασταν στη θάλασσα, ήμασταν μέσα και παίζαμε. Την είχα στην αγκαλιά μου. Κάπως, κάτι έγινε, γυρνάει το κεφάλι της και μπαίνει το κεφάλι της μέσα στο νερό. Σε δευτερόλεπτα τη σηκώνω και βήχει τόσο πολύ που… λέω "δεν μπορώ να κάνω κάτι"».

«Έχω παρακολουθήσει τα πάντα, σεμινάρια πώς να σώσεις ένα παιδί, σεμινάρια πώς να σώσεις έναν ενήλικα, όλα, τα πάντα. Παθαίνω πανικό εκείνη την ώρα, λέω "Πέτρο τώρα, αυτή τη στιγμή εσύ είσαι αυτός που πρέπει να σώσει το παιδί σου". Και εκείνη την ώρα, αλήθεια, βγαίνω προς τα έξω, το παιδί έβηχε τόσο πολύ, που σκεφτόμουν πώς θα συνέλθει. Τη χτύπαγα, έκανα, έρανα και μου είχε μείνει ένα τελευταίο στάδιο ώστε να αρχίσω να της κάνω ανάνηψη. Αλήθεια, είχε περάσει χρόνος».

Τι του έκανε εντύπωση σε αυτό

«Δεν ξέρω, εμένα μου φάνηκε χρόνος; Τέλος πάντων, το παιδί συνέρχεται. Ξέρεις τι μου έκανε όμως εντύπωση; Το παιδί ναι, όλα καλά, μια χαρά. Δεν ήρθε όμως για βοήθεια ούτε ένας, ούτε ένας, όταν η παραλία ήταν γεμάτη και η γυναίκα μου είχε κάνει χαμό και έβλεπαν ότι εγώ ήμουν με ένα παιδάκι το οποίο πνιγόταν. Νευρίασα τόσο πολύ μετά, που ήθελα να πάω σε όλους και δεν ξέρω τι θα έκανα» συμπλήρωσε ο Πέτρος Συρίγος.

Πώς είναι η ζωή με ένα δίχρονο;

Μιλώνταςγια τον ρόλο του ως πατέρας, ο γνωστόςσεφ δήλωσε:

«Βρήκαμε τα πατήματά μας μετά από τσακωμούς. Γιατί τσακώνεσαι; Δεν κοιμάσαι και νευριάζεις πολύ. Έβλεπα τον εαυτό μου και λέω "Κάτσε ρε Πέτρο. Τσακώνεσαι για χαζά πράγματα". Μπαίνεις σε έναν κυκεώνα με αυτό τον καινούργιο που έχετε σκοπό να μεγαλώσετε το παιδί. Αλλά τσακώνεσαι για χαζομάρες. Δεν έχεις χώρο με το παιδί στο σπίτι. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα έκανα παιδί για να έχει παρέα το πρώτο. Δεν ξέρω ακόμα! Όσο μεγαλώνει η Βαλέρια, βλέπω πράγματα που έκανε παλαιότερα και μου λείπει», είπε ο Πέτρος Συρίγος.

Καισυνέχισε: «Η Βαλέρια είναι δύο χρονώνκαι δύο μηνών! Δοκιμαζόμαστε σαν άνθρωποι.Θεωρώ ότι μέχρι τα δύο έτη δεν σου αφήνειχρόνο το παιδί. Γιατί και εσύ το μαθαίνειςτο παιδί κι αυτό την καθημερινότητα.Από εδώ και πέρα ευελπιστώ να έχουμεχρόνο για εμάς. Κοιμάται εκπληκτικά,ανοίγει το μάτι, τελειώνουν όλα! Εκείξεκινάει ένα διαφορετικό παιδί που έχειπολλή ενέργεια, θέλει να ζει την κάθεστιγμή. Και όπου χρειάζεται είμαστε απόπίσω»

«Δεν κάθεσαι ποτέ να φας με το παιδί, αλλά το προσπαθούμε και πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα το καταφέρουμε να κάτσουμε κανονικά. Θέλουμε αυτό που ζούμε να το βλέπει, να το ευχαριστιέται».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα