Βουλή: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για όρια ηλικίας αποστρατείας και συνταξιοδότησης ΕΠΟΠ -Τι προβλέπει

Τροπολογία για την τροποποίηση των ορίων ηλικίας αποστρατείας και συνταξιοδότηση των ΕΠΟΠ κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, και τη συνυπογραφή του βουλευτή και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γεώργιου Γαβρήλου.

Τι προβλέπει η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, κατατέθηκε

επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η εν λόγω τροπολογία που προβλέπει:

1) Οι Επαγγελματίες Οπλίτες που αντιμετωπίζουν αυτεπάγγελτη αποστρατεία άνευ κρίσης λόγω κατάληψης των ηλικιακών ορίων ηλικίας να μπορούν να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατόπιν αίτησής τους, η οποία θα υποβάλλεται το αργότερο έξι μήνες πριν την κατάληψη των ανωτέρω ορίων.

2) Το εν λόγω αίτημα να μεταβιβάζεται στην αρμόδια αρχή αμελλητί και να απορρίπτεται μόνο για τεκμηριωμένους ιατρικούς λόγους.

3) Για τους Επαγγελματίες Οπλίτες που καταλαμβάνουν το 60ό έτος της ηλικίας χωρίς συμπλήρωση 40 ετών εργάσιμου βίου, να αναγνωρίζεται κατ' εξαίρεση πραγματική υπηρεσία πέντε ετών.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «αναμένουμε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εγκύψει στο ζήτημα που ταλανίζει τα στελέχη ΕΠΟΠ και να δεχτεί τα μέτρα που προτείνουμε μέσω της αναφερόμενης τροπολογίας για την επίλυση αυτού του προβλήματος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα