Βρετανία: Το διαβατήριο τους στοίχισε τις διακοπές τους

Η Σαρλότ, ο σύζυγός της Μικ και η κόρη τους, 6 ετών, επρόκειτο να απογειωθούν από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για τις διακοπές των ονείρων τους.

Ωστόσο, ένας λεκές στο διαβατήριο του συζύγου της που ίσα ίσα μπορούσε να τον διακρίνει κάποιος, όπως λέει η Σαρλότ, δεν τους άφησε να ταξιδέψουν, σύμφωνα με πληροφορίες από τοmanchestereveningnews.co.uk. 

Η μητέρα δήλωσε ότι το κοριτσάκι της «έμεινε να κλαίει» αφού δεν μπόρεσαν να πάνε τις διακοπές τους αξίας 2.000 λιρών λόγω ενός «σχεδόν αόρατου» όπως λέει  λεκέ από μελάνι στο διαβατήριο του συζύγου της.

Έχασαν διακοπές αξίας 3.000
ευρώ

Ειδικότερα, η Σαρλότ, ο σύζυγός της Μικ και η εξάχρονη κόρη τους Νίλα επρόκειτο να απογειωθούν από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για το Νταλαμάν της Τουρκίας σε οργανωμένες διακοπές.

Όμως η Σάρλοτ, ισχυρίστηκε ότι μετά την άφιξή της στον τερματικό σταθμό δύο και τον έλεγχο εισιτηρίων, ο Μικ δεν δέχτηκε να ταξιδέψει λόγω του ότι το διαβατήριό του ήταν πολύ ελαφρά σημαδεμένο με μπλε μελάνι.

Η μητέρα ενός παιδιού είπε ότι είχε «δουλέψει σκληρά όλο το χρόνο» για να πληρώσει για τις διακοπές, για τις οποίες είχαν πληρώσει σχεδόν 2.500 λίρες (3.000 ευρώ) μαζί με τα έξτρα.

Η Σαρλότ είπε ότι η κόρη της έμεινε συντετριμμένη αφού η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις διακοπές όταν ο Μικ δεν μπόρεσε να πετάξει.

Πρόσθεσε ότι ο σύζυγός της χρησιμοποιούσε το ίδιο διαβατήριο για οκτώ χρόνια με τη σήμανση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η μητέρα μοιράστηκε τη δοκιμασία της στο Facebook, όπου κατακλύστηκε από σχόλια χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορούσαν καν να δουν τον λεκέ από μελάνι.

Η γυναίκα ανέβασε το διαβατήριο του συζύγου της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυριζόμενη ότι δεν φαινόταν ο λεκές (δεξιά κάτω). Ωστόσο ο νόμος είναι ξεκάθαρος

Οι κυβερνητικές οδηγίες ωστόσο είναι ξεκάθαρες και αναφέρουν ότι ένα διαβατήριο μπορεί να θεωρηθεί κατεστραμμένο εάν τα στοιχεία είναι δυσανάγνωστα ή εάν υπάρχουν λεκέδες μελανιού στις σελίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα