Έπεσε πινακίδα – Ινδία:14 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας κι άλλοι 74 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση μιας μεγάλης διαφημιστικής πινακίδας στη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας. Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη άνθρωποι καταπλακωμένοι κάτω από την ύψους περίπου 30 μέτρων μεταλλική πινακίδα, που κατέρρευσε πάνω σε πρατήριο καυσίμων στο προάστιο Γκατκόπαρ, στο ανατολικό τμήμα της ινδικής μεγαλούπολης. Σε βίντεο που μετέδωσαν ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται η μεταλλική πινακίδα

να κλονίζεται από τον ισχυρό άνεμο, προτού καταρρεύσει και καταπλακώσει κτίρια, οχήματα και περαστικούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο σημείο, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι 20-30 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται οι Times of India. Στο σημείο έχουν μεταφερθεί γερανοί για να απομακρύνουν τα μπάζα. Λόγω της κακοκαιρίας ξεριζώθηκαν δέντρα και κατέρρευσαν κι άλλες πινακίδες προκαλώντας τραυματισμούς σε όλη την πόλη, ενώ ανεστάλη επίσης για περίπου μία ώρα η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου, όπως μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

In Mumbai, India, at least 8 dead and more than 55 injured after billboard falls on gas station and homes – Hindustan Times pic.twitter.com/bj8NQFAJk3

— NEXTA (@nexta_tv) May 13, 2024

Κατέρρευσε οροφή αεροδρομίου

Ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν συχνά τη χώρα με τραγικούς απολογισμούς λόγω των ζημιών. Πριν από περίπου ένα μήνα δραματικά πλάνα καταγράφηκαν τη στιγμή που το ταβάνι ενός αεροδρομίου κατέρρευσε υπό το βάρος της έντονης βροχόπτωσης. Η οροφή κατέρρευσε και ένας χείμαρρος νερού πλημμύρισε τον χώρο του αεροδρομίου στη βορειοανατολική Ινδία. Στη συνέχεια, οι ταξιδιώτες εθεάθησαν να εκκενώνουν τον τερματικό σταθμό, καθώς το νερό και τα κομμάτια της οροφής ξεχύθηκαν στο κτίριο. Ένα άλλο βίντεο έδειχνε νερό να χύνεται σε ένα άλλο τμήμα του τερματικού σταθμού, να πέφτει πάνω σε καταστήματα και να πλημμυρίζει ένα εστιατόριο του αεροδρομίου.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Γκουαχάτι διακόπηκαν, επίσης, για έως και 45 λεπτά, καθώς η περιοχή βρισκόταν στο κέντρο μιας σφοδρής καταιγίδας. Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Utpal Baruah, δήλωσε ότι η οροφή κατέρρευσε στο προαύλιο του αεροσταθμού υπό την πίεση της βροχής και του ανέμου. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε «κανένας τραυματισμός ή ζημιά». Σε άλλο βίντεο, το προσωπικό φαίνεται να προσπαθεί να σφουγγαρίσει στο δάπεδο κοντά στις πύλες ασφαλείας. Ένας δρόμος προσέγγισης του αεροδρομίου είχε αποκλειστεί από πεσμένα δέντρα λόγω των ισχυρών ανέμων. Έκτοτε επανήλθαν οι κανονικές λειτουργίες του αεροδρομίου, του 12ου πιο πολυσύχναστου στην Ινδία, μετέδωσε η Daily Mail.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έπεσε, – Ινδία 14,epese, – india 14