Επίσκεψη Πρέσβη Παλαιστίνης Δήμος Ν. Σμύρνης: Αλληλεγγύη στο λαό με ανάρτηση της σημαίας τους μαζί με την ελληνική

Τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Γιώργο Κουτελάκη, επισκέφτηκε εχθές Δευτέρα 13/5/2024, ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Γιουσέφ Ντόρκχομ, ανταποδίδοντάς του την επίσκεψή του Δημάρχου στην Πρεσβεία πριν από δύο μήνες. Ο Πρέσβης παρέδωσε στον Γ. Κουτελάκη την σημαία της Παλαιστίνης, την οποία είχε ζητήσει ο Δήμαρχος στην επίσκεψή του, προκειμένου να αναρτηθεί στις 15 Μαΐου στο Δημαρχείο. Σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσουν τουλάχιστον 30

ακόμα Δήμοι σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Η σημαία θα τοποθετηθεί μαζί με την Ελληνική και την σημαία του Δήμου στην προμετωπίδα του Δημαρχείου Νέας Σμύρνης.

Τον Πρέσβη υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο, εκτός του Δημάρχου που φορούσε την παραδοσιακή μαντήλα που του είχε δωρίσει ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στην τελευταία τους συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιωργος Καρούμπας, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Κορφιάτης (Λαϊκή Συσπείρωση), Θέμης Παυλόπουλος (Στροφή Νέας Σμύρνης), Γιάννης Δημόπουλος (Πόλη Ανάποδα) και η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Νομικών Υποθέσεων Μαριαλένα Αγγελίδου. Ο Δήμαρχος δώρισε στον Πρέσβη μία γραβάτα με το σήμα του Δήμου Νέας Σμύρνης και για την σύζυγό του ένα φουλάρι και μία μπλούζα με αναφορά στη Σμύρνη.

Δώρα στον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης

Ο Πρέσβης εκτός από την σημαία δώρισε στον Δήμαρχο και το Δήμο ένα Παλαιστινιακό υφαντό καλωσορίσματος κάποιου σε μια οικία.Στην είσοδο του Δημαρχείου καλωσόρισαν τον Πρέσβη συμπολίτες μας που κινητοποιήθηκαν από την Λαϊκή Συσπείρωση σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό. O Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκη δήλωσε το εξής: “Πόλη προσφύγων, πόλη γέννημα καταστροφής και γενοκτονίας η πόλη μας, εκφράζει με έντονο τρόπο την στήριξη και την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο επί δεκαετίες Παλαιστινιακό λαό και ιδιαίτερα σήμερα που καθίσταται θύμα γενοκτονίας και εγκληματικής κρατικής βίας και εξόντωσης με δεκάδες χιλιάδες άμαχα θύματα εκ μέρους του κράτους του Ισραήλ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίσκεψη Πρέσβη Παλαιστίνης Δήμος Ν, Σμύρνης, Αλληλεγγύη,episkepsi presvi palaistinis dimos n, smyrnis, allilengyi