Λαμία 14χρονος σάλβια: Ελεύθερος λόγω μη επαρκών στοιχείων ο 15χρονος

Στα Δικαστήρια Λαμίας, βρέθηκε ξανά το πρωί της Δευτέρας (13/5) ο 15χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη (9/5), για την προμήθεια του επικίνδυνου «τσιγάρου» που έστειλε στο Νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση έναν 14χρονο παιδί. To συγκεκριμένο τσιγάρο περιείχε μέσα την ναρκωτική ουσία «Salvia», το οποίο ο ανήλικος δοκίμασε «για πλάκα», αλλά του δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα και κατέρρευσε, Ο 15χρονος

που κατηγορείται ότι έδωσε στον 14χρονο την παράνομη ουσία, ισχυρίστηκε ότι το προμηθεύτηκαν από τρίτο άτομο και αποφάσισαν μαζί να το δοκιμάσουν. Παράλληλα, απολογήθηκε και για κλοπές που είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Ο συνήγορος του Δημήτριος Κρούπης ενημέρωσε ότι πρόκειται για συμπληρωματική απολογία.

Σύμφωνα με την συνήγορό του Μαριάντζελα Μοίρα, τα στοιχεία για την κατηγορία του ανήλικου δεν ήταν επαρκή έτσι ώστε να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση της προμήθειας του ναρκωτικού, επομένως τόσο ο Ανακριτής όσο και ο Εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος, επιβάλλοντας του τον περιοριστικό όρο της επίβλεψης από επιμελητή ανηλίκων. Λόγω ανηλικότητας του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της επίβλεψης από την αρμόδια κοινωνική λειτουργό της Εισαγγελίας Ανηλίκων. «Πιστεύω», σημείωσε ο κ. Κρούπης, «ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπερισχύει η πρόληψη και όχι η καταστολή». Ο 15χρονος είχε ισχυριστεί εξαρχής της αθωότητά του, ενώ είχε κατηγορήσει τον 14χρονο πως δοκίμασε το τσιγάρο με δική του επιλογή.

Τι είχε συμβεί

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτη 9 Μαΐου, όταν η παρέα των ανηλίκων βρισκόταν στην πλατεία Πάρκου, στη Λαμία. Εκεί, ο 15χρονος μαζί με τον 14χρονο είχαν ένα τσιγάρο το οποίο περιείχε την ναρκωτική ουσία Salvia. Το ναρκωτικό αυτό είναι ευρέως διαδεδομένο στην παράνομη αγορά και χαρακτηρίζεται ως μη παραισθησιογόνο. Ωστόσο, πολύ συχνά γίνεται «νόθευση» της συγκεκριμένης ουσίες με άλλες χημικές, όπως υγρά μπαταρίας, ακόμη και χλωρίνη και έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη χρήση του. Ενδεχομένως, το τσιγάρο που δοκίμασε ο 14χρονος να ήταν και αυτό νοθευμένο, καθώς άμεσα κατέρρευσε μπροστά  στα μάτια δεκάδων περαστικών. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου ο ανήλικος βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Αφού του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ανέκτησε τις αισθήσεις του και η υγεία του δεν διέτρεχε κάποιον κίνδυνο.

Η αστυνομία αναζήτησε τον 15χρονο που φέρεται να προμήθευσε το θύμα με την παράνομη ουσία, και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας, όπου του ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος. Εχθές, Δευτέρα, πέρασε από τον ανακριτή όπου και αφέθηκε ελεύθερος. Παράλληλα, συνελήφθη και η μητέρα του 15χρονου για παραμέληση της εποπτείας του, όπως και οι γονείς του 14χρονου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Οι δικογραφίες διαχωρίστηκαν και η τακτική δικάσιμος ορίστηκε για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Πηγή: lamiareport.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαμία 14χρονος, Ελεύθερος, 15χρονος,lamia 14chronos, eleftheros, 15chronos