Έφηβοι υπό πίεση: Θετικό γονεϊκό περιβάλλον Δήμος Γλυφάδας: Διάλεξη ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων

Μόλις τρεις εβδομάδες απομένουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν την τελευταία ημέρα του μήνα. Με αφορμή το γεγονός με τις πανελλαδικές εξετάσεις, στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) του Δήμου Γλυφάδας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαϊου στις  7:00 μ.μ. μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική διάλεξη για τη διαχείριση

του άγχους και τη διαμόρφωση θετικού κλίματος ενόψει των εξετάσεων. Στην πρώτη επιστημονική βραδιά μετά το Πάσχα, ο Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων, στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Παναγιώτης Κορδούτης, θα μιλήσει με θέμα: «Έφηβοι υπό πίεση: Θετικό γονεϊκό περιβάλλον».

Πρόκειται για μία διάλεξη την οποία καλό είναι να παρακολουθήσουν όλοι οι γονείς μαθητών Λυκείου, για να μπορούν να συνδράμουν με τρόπο αποτελεσματικό την προσπάθεια των παιδιών τους. Δε χρειάζεται να είναι κανείς γραμμένος στο ΔΕΑΠ (Γ.Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123), για να παρακολουθήσει τις διαλέξεις αυτές, ούτε και να είωαι κάτοικος Γλυφάδας. Είναι για όλο τον κόσμο, για όλους όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τη μαθησιακή τους φαρέτρα και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας, είναι ένας θεσμός τον οποίο ίδρυσε την Άνοιξη του 2019 ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Δύο εξάμηνα κάθε χρόνο

Αποτελείται από δύο εξάμηνα κάθε χρόνο (χειμερινό και εαρινό) και περιλαμβάνει πλήθος διαλέξεων σε ευρεία γκάμα επιστημονικών θεμάτων. Πρόκειται για την καλύτερη επένδυση χρόνου, για ανθρώπους που θέλουν να μαθαίνουν και να εξελίσσονται. Υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι για τη λειτουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Γλυφάδας κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος είναι η,  Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού και ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ορέστης Τσάγκλας. Στη συντονιστική επιτροπή μετέχουν επίσης οι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτικοί Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου.

Τα μαθήματα – διαλέξεις, πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» συνήθως Δευτέρες (κατ’ εξαίρεσιν η προσεχής διάλεξη θα γίνει Πέμπτη). Η διάρκειά τους είναι μιάμισης ώρας, από τις 7:00 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024. Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρακολουθούν το σύνολο των μαθημάτων – διαλέξεων, με δικαίωμα δύο απουσιών ανά εξάμηνο.

Είσοδος Ελεύθερη

ΉΜΟΗμ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφηβοι, Θετικό, Δήμος Γλυφάδας, Διάλεξη,efivoi, thetiko, dimos glyfadas, dialexi