Στα χέρια της Αστυνομίας 41χρονος δράστης κλοπών

Βιτρίνα καταστήματος οπτικών (!) και… κοσμηματοπωλείου, θύμιζε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όταν οι αστυνομικοί τοποθέτησαν σε ένα σημείο τα κλοπιμαία, που είχαν βρεθεί νωρίτερα στην κατοχή ενός 41χρονου, ημεδαπού άνδρα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηταν πολλά ζευγάρια γυαλιά ηλίου, όλων των τύπων και από πολλές φίρμες, αλλά και τιμαλφή, τα οποία είχαν αφαιρεθεί, μεταξύ και άλλων αντικειμένων, από το εσωτερικό σταθμευμένων αυτοκινήτων τα οποία είχαν γίνει στόχος του συλληφθέντα δράστη. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη,

λέει η Αστυνομία, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες, στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. «Ειδικότερα», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ , «αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, έκριναν ύποπτο τον 41χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο, μετά το πέρας του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή του πλήθος αντικειμένων και τιμαλφή, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχε αφαιρέσει νωρίτερα από σταθμευμένα αυτοκίνητα».

Στη συνέχεια, εξηγείται το πώς δρούσε ο 41χρονος δράστης, από τη στιγμή που διαπίστωνε κοιτάζοντας το εσωτερικό των οχημάτων, ότι οι οδηγοί, αφήνοντας για λίγο η περισσότερο το όχημά τους σταθμευμένο, άφηναν και σε κοινή θέα πολύτιμα προσωπικά τους αντικείμενα. «Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος, αφού έθραυε τα φινιστρίνια σταθμευμένων αυτοκινήτων, αφαιρούσε αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Πλήθος κλοπιμαίων

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα, ενώ μετά από έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αφαιρεθέντων αντικειμένων. Σημειώνεται, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ, με την μόνιμη επωδό, ότι ο κατηγορούμενος, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, για ομοειδή αδικήματα. Κι αν στο Μαρούσι ο συγκεκριμένος δράστης διέπραττε κλοπές σπάζοντας τα αυτοκίνητα, στη Θεσσαλονίκη η Αστυνομία κυνηγούσε άλλα άτομα, που έκλεβαν ολόκληρα τα αυτοκίνητα και πατούσαν γκάζι να ξεφύγουν! Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, πρώτες πρωινές ώρες, δύο νεαροί αλλοδαποί, οι οποίοι, λέει η Αστυνομία, κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από την περιοχή της Καλαμαριάς.

Αρχικά, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και πραγματοποιούσαν επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε προσπάθησαν να διαφύγουν. Όμως συνελήφθησαν παρά την αντίσταση που προέβαλαν. Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί αυτοκίνητο που αφαίρεσε με συνεργό του, από περιοχή της Αττικής, την προηγούμενη ημέρα. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και στις δύο περιπτώσεις με το ερώτημα που ζητάει απάντηση είναι το που επρόκειτο να διατεθούν τα οχήματα. Ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση, την κλοπή του οχήματος από την Αθήνα, οι υποψίες στρέφονται στην πιθανή πώλησή του σε μέλη εγκληματικών οργανώσεων διακινητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αστυνομίας 41χρονος,astynomias 41chronos