Θετικό μήνυμα

Ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα θα προσπαθήσει να περάσει τις επόμενες εβδομάδες η Νέα Δημοκρατία προς τους ψηφοφόρους των ευρωεκλογών, αφήνοντας πίσω την αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι όποιες κατηγορίες θα μένουν αναπάντητες. Στη Νέα Δημοκρατία

εκτιμούν ότι η συνεχόμενη πολιτική αντιπαράθεση γύρω από θέματα που έχουν ήδη απαντηθεί ή οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, αφενός προκαλεί σύγχυση στους ψηφοφόρους, αφετέρου δημιουργεί εσωστρέφεια και πολιτικές κόντρες, που αφήνουν τους πολίτες παγερά αδιάφορους.

Γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Με αυτά ως δεδομένα, η στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος στρέφεται τώρα προς τη λεγόμενη θετική ατζέντα και τα αισιόδοξα μηνύματα για τους επόμενους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Πέραν της συζήτησης για τα ευρωπαϊκά θέματα, αλλά και τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαΐκή Ένωση τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι κορυφαίοι υπουργοί που έχουν αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας θα αναδείξουν το μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο, αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας στο άμεσο μέλλον.

Πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο προτελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τις ευρωεκλογές συζητήθηκε τόσο το bonus παραγωγικότητας στον δημόσιο τομέα, ένα μέτρο το οποίο αγγίζει οριζόντια τους δημόσιους υπαλλήλους, όσο και η στρατηγική της χώρας για τα άτομα με αναπηρία. Δεν είναι, επίσης, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια ενός σημαντικού τμήματος της εθνικής οδού στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα που δόθηκε στην κυκλοφορία μετά από αρκετά χρόνια. Είναι προφανές ότι με αυτό το αφήγημα το κυβερνών κόμμα θέλει να δείξει στους πολίτες ότι αυτά τα οποία είχε υποσχεθεί προεκλογικά έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να γίνονται πράξη.

Μία φράση που θα χρησιμοποιείται συχνά τόσο από τους κορυφαίους υπουργούς, όσο και από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που θα περιοδεύσουν στις περιφέρειες της χώρας, θα είναι η φράση «το είπαμε, το κάναμε», θέλοντας έτσι να καταδείξουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης όχι μόνο στην ψήφιση νομοσχέδιων που δημιουργούν μεταρρυθμίσεις σε αρκετούς τομείς της καθημερινότητας, αλλά και στην υλοποίηση μεγάλων έργων που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών κυρίως στην περιφέρεια.

Ανάλυση των δημοσκοπήσεων

Την ίδια ώρα οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα της προεκλογικής περιόδου στην Πειραιώς ξεσκονίζουν μία προς μία τις δημοσκοπήσεις και ιδιαίτερα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά και τη σύνθεση του εκλογικού σώματος ανά ηλικία, φύλο, τόπο διαμονής και εργασιακό τομέα. Ήδη από τη μελέτη αυτή έχουν εξαχθεί τα πρώτα συμπεράσματα αρχικά σε ό,τι αφορά στους αναποφάσιστους, που είναι πάντα το μεγάλο ζητούμενο μίας προεκλογικής περιόδου, είτε πρόκειται για εθνικές εκλογές, είτε πρόκειται για ευρωεκλογές. Επιπλέον θα υπάρξει στοχευμένη προσέγγιση των νέων ψηφοφόρων, των νέων εργαζομένων, αλλά και εκείνων που ανήκουν στον λεγόμενο κεντρώο χώρο, όπου η ΝΔ έδειξε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ότι έχει μεγάλη επιρροή και διεισδυτικότητα.

Το «ισχυρό χαρτί» της ΝΔ

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξετάζουν στην Πειραιώς και τις αντιδράσεις, οι οποίες υπάρχουν στις περιφέρειες όπου περιοδεύουν κορυφαίοι υπουργοί ενόψει του προεκλογικού αγώνα, καταγράφοντας ένα προς ένα τα προβλήματα που τους έχουν μεταφερθεί, αλλά και τις πολιτικές στις οποίες ακόμη και παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν ενστάσεις ή αντιρρήσεις. Όλα αυτά τα δεδομένα θα σταθμιστούν και από τον ίδιο τον Κυριακο Μητσοτακη, που είναι για μια ακόμη φορά το «ισχυρό χαρτί» της ΝΔ και θα τον δούμε τις επόμενες εβδομάδες να πυκνώνει τόσο τις επισκέψεις του στην περιφέρεια, όσο και τις δημόσιες εμφανίσεις του μέσω ομιλιών και συνεντεύξεων. Η συνταγή αυτή έχει δώσει στη ΝΔ τις τελευταίες νίκες στις εκλογές, επομένως δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θετικό,thetiko