5 ξεχωριστές επιλογές προορισμών για ένα αξέχαστο ταξίδι του μέλιτος

19:16 27/4/2022 - Πηγή: iPop

Καθώς ετοιμάζεις τον γάμο σου παράλληλα υπάρχει ακόμα ένα θέμα προς σκέψη εκτός των άλλων! Πού να πάμε ταξίδι του μέλιτος; Το ταξίδι αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα και είναι ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο. Είναι ένα ταξίδι που είναι διαφορετικό από τα άλλα, θα δεις κάτι που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ, έναν νέο κόσμο διαφορετικό από αυτό που έχεις πάει μέχρι τώρα και κατά τη γνώμη μου είναι η ευκαιρία να πατήσεις το πόδι σου σε μια άλλη ήπειρο.

Πού να πάμε ταξίδι του μέλιτος;Μαλδίβες: Ένα ταξίδι που νομίζω ότι θα κάνεις μια φορά στη ζωή σου και το ταξίδι του μέλιτος είναι η κατάλληλη
στιγμή. Οι Μαλδίβες είναι ο Παράδεισος επί της γης και είναι ένας τόπος που για να φτάσεις θα δεις πολλά πράγματα διαφορετικά από αυτά που έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα. Φτάνεις στο Μάλε, την μικρή πρωτεύουσα και από εκεί θα πάρεις είτε υδροπλάνο είτε ταχύπλοο για να πας στο νησάκι που διαλέξατε να μείνετε.

Το κάθε νησάκι είναι ένα ξενοδοχείο. Όσο πιο μακριά από την πρωτεύουσα, τόσο το καλύτερο. Ξεπερνώντας το σοκ του υδροπλάνου, τον πιλότο που είναι σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις των επιβατών φορώντας σαγιονάρες (!) και μετά από ένα ταξίδι περίπου μισής ώρας, φτάνεις στον παράδεισο επί γης. Λευκές παραλίες, τιρκουάζ νερά και πυκνή βλάστηση αποτελούμενη από φοίνικες κυρίως.

Ναι θα βρεις καρχαρίες μέσα στο νερό, αυτά τα μικρά baby sharks που είναι εντελώς ακίνδυνα, υπάρχουν όμως και οι καρχαρίες nurses που αν και μεγάλοι σε μέγεθος είναι εντελώς αργοκίνητοι και δεν έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις σε ανθρώπους από αυτούς. Επίσης στη θάλασσα υπάρχουν πάρα πολλά σαλάχια που ο κίνδυνος για τον άνθρωπο βρίσκεται μόνο στο αν πατήσεις την ουρά τους.

Δεν έχεις και πολλά να κάνεις, η αλήθεια είναι, αλλά τι άλλο θες εκτός από το να λιώσεις με τις καρύδες και κοκτέιλ σου κάτω από τη σκιά τους φοίνικα με τον έρωτα της ζωής σου, συντροφιά με ένα βιβλίο και απλά να αφήσεις το μυαλό σου να μη σκέφτεται τίποτα. Πολλή προσοχή την περίοδο που θα πας. Καλύτερα να διαλέξεις τον Δεκέμβρη τους που έχουν ζέστη γιατί το καλοκαίρι έχουν μουσώνες και βροχές συνεχώς, αλλά οι τιμές είναι καλύτερες.

UnsplashΝτουμπάι: Το Ντουμπάι και γενικά η μέση Ανατολή είναι ένας άλλος κόσμος που αξίζει να δεις. Εντελώς τεχνικό μες την άμμο και την τεχνολογία. Τεράστιους αυτοκινητόδρομους, ουρανοξύστες, mall και αέρας ανατολής παντού. Προσοχή μεγάλη στο σεβασμό στη θρησκεία και τα έθιμά τους.

Μην χάσετε την μονοήμερη εκδρομή με τα τζιπ στην έρημο. Είναι κάτι που δεν έχεις ξαναζήσει και αξίζει να το δεις. Τα καλοκαίρια τους είναι πολύ ζεστά και πάλι προτείνεται ως χειμερινός προορισμός που ακόμα και ο Δεκέμβρης τους μοιάζει με τη δική μας άνοιξη.

PexelsΝέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Δεν θα πήγαινα στην Αμερική για ταξίδι του μέλιτος γιατί ξέρουμε όλοι ότι το ταξίδι του μέλιτος είναι ένα ταξίδι που χρειάζεται ξεκούραση. Ωστόσο είναι κάποιοι τύποι που ζητούν την περιπέτεια και την ανακάλυψη ακόμα και σε αυτό το ταξίδι οπότε ναι σίγουρα η Νέα Υόρκη νομίζω είναι μια καλή εισαγωγή για την Αμερική. Φυσικά θες τουλάχιστον 10 μέρες και να έχεις υπόψιν σου ότι θα κουραστείς και θα περπατήσεις άπειρα. Δεν είναι ένα ταξίδι ξεκούρασης αλλά η εμπειρία είναι μοναδική.PexelsΙσλανδία: Το μοναδικό μέρος που θα πήγαινα στην Ευρώπη για ταξίδι του μέλιτος. Φυσική ομορφιά με φιορδ, λίμνες και καταρράκτες το βόρειο σέλας που αν είσαι τυχερός θα δεις αλλά και την μοναδική πρωτεύουσα. PexelsΙαπωνία: Την εποχή των ανθισμένων κερασιών. Ένας προορισμός πολύ απαιτητικός και διαφορετικός από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Παγόδες, ναοί, κήποι, τεχνολογία, μια άλλη εντελώς κουλτούρα από όλα όσα έχουμε δει ή ζήσει μέχρι τώρα. Pexels

7+1 πρωτότυπα δώρα γάμου, για ζευγάρια που τα έχουν όλα

Όπου και αν πάτε

Θα είναι ένα μοναδικό ταξίδι και εκείνο που θα σου μείνει πραγματικά αξέχαστο. Το ταξίδι του μέλιτος είναι από αυτά που πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου, να μαζέψεις αρκετά χρήματα γιατί συνήθως είναι ακριβό. Δοκιμάστε πράγματα, φαγητά, ζήστε για λίγο σαν ντόπιοι, και απολαύστε αυτήν τη μοναδική εμπειρία του να είσαι honeymooner και όλα τα προνόμια που μπορεί να σου δώσει αυτό, όπως αναβάθμιση στο αεροπλάνο ή κέρασμα τούρτας και σαμπάνιας στο ταξίδι, ή οποιοδήποτε κέρασμα ή αναβάθμιση στο δωμάτιο.

Να περάσετε τέλεια, να βγάλετε άπειρες φωτογραφίες και βιντεάκια, τα βιντεάκια είναι αλήθεια σε φέρνουν ξανά πίσω στη στιγμή. Να στείλετε postcards πίσω στο σπίτι σας και να την λάβετε όταν γυρίσετε με το καλό. Η δική μας δυστυχώς χάθηκε αλλά η ανάμνηση μένει ακόμα ζωντανή τόσα χρόνια μετά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 ξεχωριστές επιλογές προορισμών για ένα αξέχαστο ταξίδι του μέλιτος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα