Αυστηρό μήνυμα Ερντογάν- Η Ε.Ε. χρειάζεται την Τουρκία

16:19 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Με έντονα αυστηρό ύφος μίλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, την Τρίτη τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται την χώρα του περισσότερο απ΄ότι την χρειάζεται αυτή.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «προκλητική» την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία του Τύπου στη χώρα του.

Χαρακτηριστικά ο Ερντογάν τόνισε αφήνοντας αιχμές για την Ε.Ε.:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερο την Τουρκία

απ’ όσο η Τουρκία χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση

Να σημειωθεί πως περίπου την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πραγματοποιούσε ομιλία ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Στρασβούργο.

Τι είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας σχετικά με την βίζα;

Σε μια περίοδο που οι σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε θετική φάση όσον αφορά το θέμα των μεταναστών, το άνοιγμα ορισμένων κεφαλαίων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ή ακόμη την κατάργηση της βίζας, το να παρουσιάζεται μια έκθεση σαν αυτή είναι προκλητικό

Νωρίτερα τον κώδωνα του κινδύνου στην Τουρκία φαίνεται να κρούει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος της ζήτησε να εκπληρώσει όλα τα κριτήρια για να επιτύχει την κατάργηση της βίζας.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε πως η Τουρκία οφείλει να ανταποκριθεί και μάλιστα άμεσα στα κριτήρια τα οποία θα επιφέρουν την κατάργηση βίζας λέγοντας:

Η Τουρκία πρέπει να ανταποκριθεί σε όλα τα κριτήρια προκειμένου να επιτύχει την κατάργηση της βίζας για ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κριτήρια δεν θα μετριαστούν

Να θυμίσουμε πως λίγα εικοσιτετράωρα πριν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ετήσια έκθεση προόδου αναφορικά με την Τουρκία επέκρινε την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου για το 2015.

«Η Τουρκία έχει αναλάβει τρία εκατομμύρια ανθρώπους για να μην ενοχληθούν οι Ευρωπαίοι. Τι λέει η έκθεση για αυτό το θέμα; Τίποτα», δήλωσε ο Ερντογάν.

The post Αυστηρό μήνυμα Ερντογάν- Η Ε.Ε. χρειάζεται την Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα