Purina & Dog’s Voice ενώνουν δυνάμεις για την αύξηση φιλοξενιών των αδέσποτων ζώων που ζουν σε καταφύγια

06:00 14/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ενα ιδιαίτερο πρωινό ήταν αυτό της Δευτέρας 13 Μαίου για τη Nestle-Purina, στης οποίας τα ανανεωμένα γραφεία στο Μαρούσι έγινε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση για ένα θέμα που θα έπρεπε να μας αφορά όλους: τα αδέσποτα ζώα.

Γιατί τους ανθρώπους της εταιρείας τούς αφορά ήδη και δεν το δείχνουν μόνο παράγοντας και διανέμοντας στην αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντα διατροφής για τους τριχωτούς μας φίλους, αλλά και γιατί ενδιαφέρονται για την ευζωία των αθώων πλασμάτων που η ανθρώπινη αμέλεια τα καταδίκασε να υποφέρουν στον

δρόμο ή να ζουν μέσα στο κλουβί ενός καταφυγίου. (Ακόμη κι αν το νοιάξιμο των φιλόζωων τα έσωσε από τον κίνδυνο του δρόμου ή μιας φυσικής καταστροφής και τα μετέφερε σε ένα ασφαλές καταφύγιο, η ζωή πίσω από τα κάγκελα δεν συγκρίνεται σε τίποτα με τη ζωή σε ένα σπίτι). 

Αυτό που θέλησαν, λοιπόν, να επικοινωνήσουν είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβαν σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Dogs’ Voice να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για το fostering, τη φιλοξενία δηλαδή ζώων που διαβιούν σε καταφύγια μέχρι να βρουν το παντοτινό τους σπιτικό.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερο συγκινητικό γιατί κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προβλήθηκαν βίντεο με τις ιστορίες ζώων που βρέθηκαν ή βρίσκονται ακόμη σε φιλοξενία από εθελοντές μέχρι να καταλήξουν εκεί που τους αξίζει: σε ένα σπίτι όπου θα παίρνουν τη φροντίδα και την ασφάλεια που δικαιούνται.

Γιατί τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα είναι περισσότερα από 3 εκατομμύρια, ένας αριθμός σοκ, ένα φαινόμενο που δεν τιμά καθόλου τη χώρα μας, η οποία κατέχει την πρωτιά σε αδέσποτα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση

Η φιλοξενία είναι στην πραγματικότητα η πρώτη απάντηση στο πρόβλημα του αυξανόμενου πληθυσμού των αδέσποτων στην Ελλάδα, όπως τόνισαν οι άνθρωποι της Purina, μέρους του παγκόσμιου ηγέτη στη διατροφή, την υγεία και την ευεξία, τη Nestlé.

Η πρωτοβουλία έχει στόχο να βοηθήσει περισσότερα αδέσποτα να βρουν προσωρινό ή παντοτινό σπίτι και περισσότερους ανθρώπους και οικογένειες να ζήσουν τις μοναδικές καθημερινές στιγμές φιλίας, αγάπης και αφοσίωσης που προσφέρει η ζωή με τα κατοικίδια.

«Το Σπίτι του, η Αγκαλιά σου»

Η πρωτοβουλία ξεκινά με μια ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση, με τίτλο «το Σπίτι του, η Αγκαλιά σου», η οποία θα πραγματοποιηθεί, στο «Ellinikon Experience Park», στον χώρο του «Zen Garden» την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 5 το απόγευμα ως τις εννιά και μισή το βράδυ.

Πρόκειται για μια ημέρα φιλοξενίας και υιοθεσίας που απευθύνεται τόσο σε κηδεμόνες κατοικίδιων, όσο και σε ανθρώπους που δεν έχουν, αλλά ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν ή να ενημερωθούν για τα οφέλη και τη διαδικασία φιλοξενίας ή υιοθεσίας ενός αδέσποτου.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τους αδέσποτους σκύλους του Dogs’ Voice που διασώθηκαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές και φιλοξενούνται στο προσωρινό καταφύγιο του Οργανισμού, στο Μαρκόπουλο. Θα μάθουν περισσότερα για την αξία και τη διαδικασία της φιλοξενίας, της προσωρινής, δηλαδή, φροντίδας ενός αδέσποτου στο σπίτι -και πώς αυτή μπορεί να κάνει τη ζωή πιο όμορφή για τους ίδιους αλλά και για τα αδέσποτα.

Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν ποιος σκύλος ταιριάζει καλύτερα στη ζωή και την καθημερινότητά τους και να προχωρήσουν άμεσα σε φιλοξενία ή υιοθεσία, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των έμπειρων μελών και εθελοντών του Dogs’ Voice.

Στον χώρο της εκδήλωσης, το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης σκύλων και η έμπειρη κτηνιατρική ομάδα της Purina θα δώσουν πρακτικές συμβουλές κατ’ ιδίαν, αλλά και μέσα από παρουσιάσεις, για τις ανάγκες των κατοικίδιων και την υπεύθυνη υιοθεσία, ώστε η συνύπαρξη να είναι ουσιαστικά και αμοιβαία επωφελής για τον κηδεμόνα και για το ζώο.

Θα υπάρχουν, επίσης, βιωματικές δράσεις με σκύλους οδηγούς της «Liberty Guide Dogs», παιδική παράσταση των «Πολύχρωμων Νομάδων» και δημιουργική απασχόληση για παιδιά με θέμα τα ζώα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν αληθινές ιστορίες ανθρώπων και κατοικιδίων που ενώθηκαν μέσα από τη φιλοξενία και πώς αυτή η εμπειρία έδωσε στα αδέσποτα μία δεύτερη ευκαιρία και χάρισε στους ανθρώπους που τα φιλοξένησαν μια νέα μοναδική καθημερινότητα και μία σχέση ζωής.

H πρωτοβουλία δεν θα σταματήσει εκεί, αλλά θα συνεχιστεί με ημέρες φιλοξενίας και υιοθεσίας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε βάθος διετίας και με επαναλαμβανόμενες καμπάνιες που προωθούν τη φιλοξενία και αναδεικνύουν τα οφέλη της ζωής με τα κατοικίδια.

Η Σοφία Δουράτσου, γενική διευθύντρια της Nestle PURINA Petcare για την Ελλάδα ανέφερε ότι «στην Purina, πιστεύουμε ότι κάθε κατοικίδιο αξίζει ένα σπίτι. Γι’ αυτό το λόγο, συνεργαζόμαστε με διάφορους Οργανισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, προκειμένου να στηρίξουμε την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, καθώς και την υπεύθυνη κηδεμονία. Τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 3 εκατ. σε αριθμό, κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα του προβλήματος αλλά και την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε με συνέπεια τις δράσεις μας.

»Στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι να αυξήσουμε τις φιλοξενίες και τελικά τις υιοθεσίες, συμβάλλοντας στη μείωση των αδέσποτων στη χώρα μας. Το σημαντικότερο είναι να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή ή συνθήκη για να ανοίξει η πόρτα της οικογένειάς μας σε ένα αδέσποτο. Αντίθετα, υπάρχει σίγουρα εκεί έξω ένα αδέσποτο με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα που ταιριάζει στην καθημερινότητά μας και θα επιλέγαμε για μια σχέση ζωής».

Η Nestle-Purina Petcare αποδεικνύει ότι νοιάζεται πραγματικά για τα ζώα εφαρμόζοντας και κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα.

Είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα που επιτρέπει στους εργαζόμενους της να φέρνουν τα κατοικίδιά τους στα γραφεία τους.

Γι’ αυτόν, μάλιστα, τον λόγο έχει δημιουργήσει σε κάθε όροφο ένα σημείο με ειδικά κρεβατάκια ύπνου και ξεκούρασης, φαγητό και νερό. Και στον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων έχουν δημιουργήσει πάρκο για να εκτονώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας  με παιχνίδι και τρέξιμο.

https://businessvoice.gr/wp-content/uploads/2024/05/442483981_7083612591743209_2841664685821598466_n.mp4 #WeAreBetterWithPets

Η κ. Δουράτσου το κάνει όσο πιο σαφές γίνεται: «Στην PURINA τα κατοικίδια είναι το πάθος μας. Αναπτύσσουμε τροφές εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης που βελτιώνουν τη ζωή για γάτες και σκύλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και τρόπου ζωής, εδώ και 130 χρόνια (Purina Pro Plan, Gourmet, Felix, Chow, Friskies, Purina ONE, Dentalife και Adventuros). Ο δεσμός μεταξύ κατοικίδιων και ανθρώπων είναι πραγματικά μοναδικός, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στην πεποίθησή μας ότι όταν οι άνθρωποι και τα κατοικίδια είναι μαζί, η ζωή γίνεται πλουσιότερη. 

»Δεν φαντάζεστε πόση χαρά παίρνουμε όλοι όταν μπαίνει ο σκύλος κάποιου εργαζόμενου και τρέχει πάνω μας για φιλιά και αγκαλιές ή πέφτει κάτω και γυρίζει ανάποδα για να χαϊδέψουμε την κοιλιά του. Είναι ένα όφελος απερίγραπτο για τη ψυχολογία μας, δενόμαστε ως ομάδα, ηρεμούμε, χαιρόμαστε. Η ζωή είναι καλύτερη με τα ζώα».

Οσον αφορά το Dogs’ Voice είναι αυτό που στηρίζει το έργο 132 φιλοζωικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, εξειδικεύεται στη διαχείριση κρίσεων, εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και παρέχει νομική υποστήριξη σε καταγγελίες κακοποίησης ζώων.

Αποστολή του είναι μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματά τους. Από το 2017, το Dogs’ Voice ασχολείται συστηματικά με τη διαχείριση κρίσεων αναφορικά με την προστασία ζώων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Το 2023 παρουσίασε τη δράση του Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος με αποστολή την προστασία των ζώων μέσω του νομικού οικοσυστήματος. Από τον Μάρτιο του 2020 είναι μέλος του Eurogroup for Animals.

Είναι ο Οργανισμός που έχει διαχειριστεί χιλιάδες πυρόπληκτα και πλημμυροπαθή ζώα από τα καταστροφικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η διάσωση, οι πρώτες βοήθειες, η ιατρική περίθαλψη, οι φιλοξενίες και οι υιοθεσίες είναι μόνο λίγα από αυτά που αναλαμβάνει.

Στο πλευρό του Οργανισμού βρίσκονται εταιρείες που συνδράμουν με την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των ζώων και μία από αυτές είναι και Purina, η οποία αναλαμβάνει και τη στήριξη των νέων κηδεμόνων τους με την παροχή δωρεάν τροφής για τους πρώτους τρεις μήνες.

Η Ελενα Δέδε, ιδρύτρια τού Dogs’ Voice εξέφρασε την ελπίδα της «η δράση αυτή να αναδείξει τον θεσμό της φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, τη γέφυρα που περπατάει ένα αδέσποτο ζώο για να οδηγηθεί στη νέα του ζωή, ως ευτυχισμένο κατοικίδιο. Κάθε ζώο αξίζει μια ζωή με αξιοπρέπεια και αγάπη και σας καλούμε όλους να έρθετε να γνωρίσετε τα ζώα που φροντίζουμε και γιατί όχι, να βρείτε εκείνο που θα σας ταιριάξει πραγματικά και θα αλλάξετε τη ζωή του και τη δική σας για πάντα».

Keywords
voice, αυξηση, ζωων, voice, ελλαδα, σοκ, ενωση, zen, μαΐου, σκύλος, liberty, dogs, νέα, nestle, εταιρεία, https, pro, gourmet, felix, δραση, animals, ελενα, αξια, Καλή Χρονιά, η ζωη, κοινωνια, αδεσποτα, μια ημερα, βιντεο, αδεσποτο, διατροφη, δωρεαν, ζωα, θεμα, ιατρικη, προγραμμα, υγεια, υιοθεσια, υιοθεσιες, φιλια, ψυχολογια, αγαπη, αγκαλια, αγορα, αξιζει, αληθινες ιστοριες, αμοιβαια, αξιοπρεπεια, βραδυ, βρειτε, γατες, φαγητο, γεφυρα, γινεται, γραφεια, δεδε, δυνατοτητα, δικη, δειχνει, δικτυο, εγινε, ελενα, ευκαιρια, υπαρχει, ελπιδα, επρεπε, ερθετε, εταιρεία, ευεξια, ευρωπη, ζωη, ζωης, ζωο, καγκελα, κλιμα, κτηνιατρικη, λογο, μαΐου, μηνες, μειωση, νερο, νομικη, ομαδα, κοιλια, ομορφη, ουσιαστικα, οφελος, παιδια, παθος, πορτα, πρωινο, σιγουρα, σκύλος, σοκ, σοφια, σπιτι, τρεξιμο, χαιρομαστε, χαρα, αγκαλιες, animals, ασφαλεια, δικαιωματα, ελληνικα, ενωση, felix, gourmet, χωρα, ιδιαιτερο, κλουβι, κυριακη, nestle, νομικου, παιχνιδι, pro
Αναζητήσεις
purina--dogs-voice-enonoun-dynameis-gia-tin-afxisi-filoxenion-ton-adespoton-zoon-pou-zoun-se-katafygia.htm
Τυχαία Θέματα