Η Toshiba προχωρά σε 4.000 απολύσεις στην Ιαπωνία

22:05 16/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο βιομηχανικός όμιλος Toshiba αναμένεται να προχωρήσει στην περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας εντός της Ιαπωνίας, λίγους μήνες μετά την εξαγορά της (Δεκέμβριος 2023) έναντι 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων από κοινοπραξία με επικεφαλής την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Japan Industrial Partners (JIP). ‘

Όπως αναφέρει δημοσίευμα

του Reuters, η Toshiba προχωρά στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων «λόγω επικείμενων αναδιαρθρώσεων που έρχονται στον όμιλο, μετά από τα πλάνα που έχουν καταστρώσει οι νέοι ιδιοκτήτες».

Σημειώνεται ότι η αναδιάρθρωση αφορά έως και το 6% του εγχώριου εργατικού δυναμικού της Toshiba. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τις λειτουργίες των γραφείων της από το κεντρικό Τόκιο στο Καβασάκι, δυτικά της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας , και θα στοχεύσει σε «περιθώριο λειτουργικού κέρδους 10% εντός τριών ετών».

Υπενθυμίζεται πως η εξαγορά της εταιρίας έναντι 13 δισ. δολαρίων έγινε μετά από πιέσεις  που είχαν ασκηθεί στους τότε ιδιοκτήτες. Το 2015 η διοίκηση της εταιρείας εξαπάτησε επενδυτές και κοινό «φουσκώνοντας» την κερδοφορία κατά 1,59 δισ. δολάρια σε βάθος επτά ετών. Το σκάνδαλο, δεδομένου ότι αφορούσε έναν επιχειρηματικό κολοσσό της χώρας, οδήγησε σε τεράστια αναταραχή, που κατέληξε στην παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Hisao Tanaka-,τον ίδιο χρόνο, ενώ ο υπουργός οικονομικών είχε κάνει λόγο για πλήγμα στην επενδυτική εμπιστοσύνη ολόκληρης της Ιαπωνίας. 

Keywords
Αναζητήσεις
i-toshiba-prochora-se-4000-apolyseis-stin-iaponia.htm
Τυχαία Θέματα