ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Και έσονται τα Φεστιβάλ Βύρωνα και Υμηττού εις σάρκαν μία. Όλες οι συναυλίες και οι παραστάσεις στη σκιά των βράχων…

Δύο από τα πλέον δραστήρια Φεστιβάλ του Λεκανοπεδίου γίνονται ένα ενόψει Καλλικράτη. Τα Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα και Δήμου Υμηττού έπειτα από 25 χρόνια –και μετά την περσινή απουσία τους, αφού γραφειοκρατικοί λόγοι δεν επέτρεψαν τη διενέργειά τους- επανέρχονται. Τρεις μήνες Φεστιβάλ, τρεις μήνες συναυλίες, τρεις μήνες θεατρικές

παραστάσεις. Στη σκιά των βράχων από τις 25 Ιουνίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

25/06: Πρεμιέρα του Φεστιβάλ με την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας κι ένα all star cast: Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Μηνάς Χατζησάββας, Ιωάννα Παππά.
26/06: Αγαπημένο «παιδί» του φεστιβάλ ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανατρέχει στο σύνολο της δισκογραφίας του στη σκιά των βράχων.
28/06: Η χάρη του έφτασε μέχρι και το Λονδίνο. Τώρα ο «Περικλής» του Σαίξπηρ από το Εθνικό Θέατρο περιοδεύει στην Ελλάδα. Δε θα μπορούσε να μην κάνει μία στάση και στο σημαντικότερο δημοτικό φεστιβάλ της Αττικής.
30/06: Ο Γιώργος Κιμούλης ανεβάζει την «Επιστροφή του Δον Ζουάν» του Εντεν Φον Χορβατ πλαισιωμένος από την Ταμίλα Κουλίεβα και την Φαίη Ξυλά.
02, 03, 04/07: Μπορεί το «Μπλε Βελούδο», όπως είναι ο τίτλος της σύμπραξης της Χάρις Αλεξίου και της Δήμητρας Γαλάνη να είναι βαρύ για καλοκαίρι, ωστόσο η παράσταση που οι δύο ερμηνεύτριες παρουσίασαν το χειμώνα στο Παλλάς είναι ό,τι πρέπει για θερινή περιοδεία.
06, 07 & 08/07: Το καθιερωμένο Schoolwave, η θερινή συνάντηση των σχολικών συγκροτημάτων, επαναλαμβάνεται σε ένα τριήμερο πανδαιμόνιο.
09/07: Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια απρόσμενη συνάντηση με τον Μπάμπη Στόκα.
10/07: «Θα τρελαθούν αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι» απεφάνθη ο Γεώργιος Σουρής. Η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος ερμηνεύουν επί σκηνής.
11/07: Σειρά για τον Χάρρυ Κλυν και τη νέα μουσικοθεατρική παράστασή του με τον πολύ εύγλωττο τίτλο «Όποιον πάρει ο Χάρης»
12/07: Σχεδόν pulp fiction. Ο Νίκος Μουτσινάς και η Μαρία Σολωμού πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Τα Βαφτίσια»
16/07: Επιθεώρηση ξανά. Ο Πέτρος Ζούλιας επιμένει πως «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Ο Παύλος Χαϊκάλης, η Ρένια Λουιζίδου, η Έρση Μαλικένζου, η Τζόυς Ευείδη και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος αναλαμβάνουν να το αποδείξουν.
17/07: Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Απόστολος Ρίζος επανακάμπτει φεστιβαλικός.
18/07: Ακόμα λίγος Αριστοφάνης. Οι «Νεφέλες» του Εθνικού Θεάτρου με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο είναι μία από τις πολλές αριστοφανικές παραστάσεις που βγαίνουν στη γύρα φέτος το καλοκαίρι.
19/07: Οι θρυλικοί Απροσάρμοστοι τραγουδούν ακόμη. Ως «Άγιοι των Εξαρχείων».
21 & 22/07: Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα έχει το λόγο με την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον Γουίλιαμ»
24/07: Η μανία με τον Παπαδιαμάντη συνεχίζεται. Ο Θανάσης Σαράντος ανεβάζει τον «Αμερικανό».
26/07: Ώρα για Αριστοφάνη δια χειρός ΚΘΒΕ. Πέτρος Φιλιππίδης και Γιάννης Ζουγανέλης πρωταγωνιστούν στη

Keywords
Τυχαία Θέματα