ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΟ ΥΠΕΣ

Οξύνεται η κόντρα ΠΟΕ –OTA και υπουργείου Εσωτερικών. Με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί υπάλληλοι εξαπολύουν επίθεση προς την πολιτική ηγεσία του, κάνοντας λόγο για «απύθμενο θράσος».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  μιλά και για «συνεχιζόμενο εμπαιγμό της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών σε βάρος των εργαζομένων των ΟΤΑ για το θέμα της εκλογικής αποζημίωσης».

Μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανακοίνωση ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών

Αντώνης Μανιτάκης μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αποχή και απεργία το Σαββατοκύριακο των εκλογών, 16 και 17 Ιουνίου 2012, «δήλωσε ότι θα… βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα αυξήσει την εκλογική αποζημίωση μόνο για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ που θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία. Ποια είναι η αύξηση αυτή; Το υπέρογκο ποσό των 28,00 ευρώ. Από 97,00 ευρώ, η εκλογική αποζημίωση θα «εκτιναχθεί» στα 125,00 ευρώ μεικτά για τρεις ημέρες εργασίας».

Οι δημοτικοί υπάλληλοι αναφέρουν ότι «δεν επαιτούν αλλά απαιτούν σεβασμό και διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους. Επαναλαμβάνουν τη θέση τους ότι ή θα λάβουν όλοι όσοι εργαστούν  στις εκλογές την ίδια αποζημίωση ή όλοι πάλι θα εργασθούν ΤΣΑΜΠΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα